Türkiye'nin Tek Kadın Sgk İl Müdürü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Tek Kadın Sgk İl Müdürü

Türkiye\'nin Tek Kadın Sgk İl Müdürü

Türkiye'nin tek SGK İl Müdürü olan Sakarya SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karasu İlçesine bağlı Hürriyet köyünde çiftçi kadınlarla buluştu.

08.03.2013 15:56

Türkiye'nin tek SGK İl Müdürü olan Sakarya SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karasu İlçesine bağlı Hürriyet köyünde çiftçi kadınlarla buluştu. Çiftçi kadınlara Ek 5 sigortasını anlatan Canbasoğlu, Hürriyet köyünde sigortasız tek kadın kalmaması için yola çıktıklarını belirterek, "Burada bir ilke imza atmak istiyoruz. Kadınlarımızın hepsini sigortalı yaparak Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz" dedi.

Sakarya SGK İl Müdürü olduktan sonra ilin her köşesini gezen ve vatandaşları bilgilendiren SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Karasu'nun Hürriyet köyünde kadın çiftçilerle buluştu. Kadınlara yeni başlatılan ve sadece ayda 209 TL ödeyerek sigortalı olunan Ek 5 sigortasından bahseden Canbasoğlu'nu köylü kadınlar dikkatle dinledi.

Sigortalı olmanın önemine değinen Canbasoğlu; "Yaşlılık hali vuku bulunca kafanızı duvarlara vurmamak için sigortalı olmalısınız. Bu çok büyük bir para değil. Evinize televizyon, bilgisayar almaya para buluyorsunuz. Buna da bulabilirsiniz. Emekli olduğunuzda da bunu bir güzel yersiniz" dedi.

Kadınların isterse herşeyi başarabileceğini anlatan Canbasoğlu; "Artık kadınlar çalışıyor erkekler kahvehanede oturuyor devri bitti. Siz hem çalışacak hem de emeğinizin karşılığını alacaksınız" diye konuştu.

Kadınlara toplantı sonrası karanfil dağıtan Canbasoğlu ve SGK personeli, kadınların ilk kez kadınlar gününü kutladıklarını duyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Canbasoğlu; şunları söyledi: "Tüylerim diken diken oldu. Kalabalığı görüyorsunuz. Elleri kınalı çilekeş annelerimiz. Bunlar sigortayı hak etmiyor da kim hak ediyor. Köylü kadınlarımız her türlü ürünü yaptıklarını ancak satamadıklarını söyledi. Seslerini duyuramadıklarından bahsettiler. İnşallah 8 Mart tarihi bu Hürriyet köyü için bir milat olur. Ben burada çok iyi şeyler hissettim. İnşallah çok iyi işler gerçekleşecek"

"Bunu bize anlatıyorsunuz ama erkeklerimizi de bilgilendirseniz daha iyi olur" diyen köylü kadınların isteğini kırmayan Canbasoğlu Köy kahvehanesine giderek erkekleri de ek 5 sigortası hakkında bilgilendirdi. Köy kahvehanesinin ardından Köydeki Halk Eğitim kursiyerlerini ziyaret eden Canbasoğlu, buradaki kadınlara Bağ-Kur kapsamında sigortalı olabileceklerini söyledi.

Tülay Karadeniz isimli genç kız ise daha önce bir işyerinde çalıştığını ancak hiç sigortası olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bu toplantının ardından Ek 5 sigortası yaptırmaya karar verdim. Aynı zamanda açık öğretimde okuyorum. Nurten hanıma ve SGK yetkililerine teşekkür ederim."

Programının ardından Karasu Yenimahalle'ye geçen SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, tesadüf eseri karşılaştıkları Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen'e yaptıkları çalışmalardan bahsetti. İsen'in Ferizli ve çevresinde Kırsal Kalkınma Projeleri başlattıklarını basından takip ettiğini aktaran Canbasoğlu, Hürriyet köyünden bahsederek karşılıklı bir çalışma teklifinde bulundu. İsen de bu isteğe olumlu yanıt verdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Tek Kadın Sgk İl Müdürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement