Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler

"Bir Dünya Oyuncak Kampanyası" kapsamında toplanan oyuncaklar Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli çocuklara dağıtıldı.

23.05.2013 18:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlendiği

"Bir Dünya Oyuncak Kampanyası" kapsamında toplanan oyuncaklar Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli çocuklara dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Mustafa Cebeci, oyuncak dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katılımıyla fuar organizasyonu düzenlediklerini hatırlattı.

Fuarda, "Bir Dünya Oyuncak Kampanyası" kapsamında 50 koli oyuncak topladıklarını ifade eden Cebeci, şöyle devam etti:

"Fuarda her yıl bir sosyal sorumluluk projemizi hayata geçiriyoruz. Bu yıl sosyal sorumluluk projesi olarak ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarına oyuncak yardımı kampanyası başlattık. Kampanya için gerçek araba ebatlarında büyük bir oyuncak kumbarası kurduk. Bu kumbaramıza Kocaeli'deki esnaftan, sivil toplum kuruluşlarımızdan, halkımızdan çok büyük katkılar oldu. 4 günlük fuarda topladığımız oyuncakları bugün Osmaniye'deki kampa getirdik. Osmaniye, Hatay, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş olmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bize belirlediği tüm illere gidilecek. Oradaki mülteci kamplarına kolilerimizi teslim edeceğiz."

Kamp Müdürü Murat Sak ise savaşın en olumsuz sonuçlarını çocukların yaşadığını söyledi.

Konaklama tesislerinde 5 ana sınıfı bulunduğunu belirten Sak,

"Çocuklarımızda savaşın oluşturduğu psikososyal etkileri giderebilmek amacıyla kreşler ve ana sınıfları oluşturduk. Burada sosyal etkinliklerle savaş psikolojisini üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. Oyuncak hediyesi bizim için çok anlamlı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konaklama Tesisleri'ndeki 3. Mahalle Muhtarı Hanifi Eskideli de

"Çocuklarımız ve bizim için uğraşıyorsunuz. Bize Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanları her zaman, nerede olursa olsun hiç unutulmayacak iyilikler yapıyor. Bizler sadece teşekkürlerimizi sunabiliriz. Sizler her zaman bizim yanımızda olun, bizleri unutmayın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan oyuncaklar ana sınıfındaki Suriyeli öğrencilere dağıtıldı. - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement