Türkleri Bırak Pegida'ya Bak - Son Dakika
Güncel

Türkleri Bırak Pegida'ya Bak

Türkleri Bırak Pegida\'ya Bak

Almanya'da Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları ve Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin çifte vatandaşlığı kaldırma planı sert tepkilere yol açtı.

22.08.2016 09:42

Almanya'da Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları ve Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin çifte vatandaşlığı kaldırma planı sert tepkilere yol açtı. Çifte vatandaşlık tartışmasının, Türkiye'deki darbe girişimine karşı Köln'deki demokrasi mitinginin ardından başlatılmasına dikkat çekildi. Ayrıca çifte vatandaşlığı kaldırma planının sadece Türkleri hedef alması, ayrımcılık ve ırkçılık oyunu olarak nitelendirildi. Yeşiller'in ağır topu Jürgen Trittin, Spiegel Online'a yazdığı, 'Irkçılıkla oynanmaz' başlıklı yorumda şöyle dedi:

"Almanya'daki Türkler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana gösteri yaptılar diye Hıristiyan Birlik çifte vatandaşlığa son vermek istiyor. Bununla hedefleri AfD'nin oylarını toplamak. Bu ikiyüzlü bir popülizm."

SEÇİM YATIRIMI

Türklere çifte vatandaşlığa karşı bunun ilk seçim taktiği olmadığına işaret eden Trittin, 1999 yılında "Yabancılara karşı nerede imza atılıyor" diye çifte vatandaşlık karşıtı kampanyayla Roland Koch'un Hessen Eyalet Başbakanı seçildiğini hatırlattı. Trittin şöyle dedi:

"Yabancılar kavramı sadece bir şifreydi. Gerçekte Türklere karşı imzaydı bu. Tabii ki, Amerikan Alman ailelerin çocuklarının çifte vatandaşlığına karşı kimsenin bir şey dediği yok. Bugün de yine Türklere karşı yapılıyor. Türklerin geneli Türk hükümetinin otokratik siyasetinden sorumlu tutuluyor. Anayasaya bağlılıkları eksik olmakla suçlanıyor. 40 bin gösterici Köln'de okotratlara tezahürat yapıyor. 530 bin Türk-Alman çifte vatandaş bağlılık testine tabi tutulmak zorunda. Öyle ya, Erdoğan'a karşı olan Türk pasaportunu verir. Çifte vatandaşlığa karşı çıkan Schaeuble'nin müsteşarı Jens Spahn kimsenin dikkatini çekmiyor, Saksonyalıları bağlılık testine çağırmak için. Her ne kadar Dresden'de her pazartesi binlerce Pegida taraftarı gösteri yapıyor ve anayasanın değerlerini ayaklar altına alıyor olsa bile. Ama Roland Koch ve Wolfgang Schaeuble'nin öğrenen öğrencileri Spahn ve Klöckner seçmenler arasında çok sayıda ırkçı olduğunu iyi biliyorlar. Onların AfD yerine CDU'yu seçmesini istiyorlar. Böylece çifte vatandaşlık, burka yasağı gibi sahte tartışmalarla etnik bir sos katıyorlar. Talkshowlar için konu buluyorlar. Spahn ve Klöckner bir oyun oynamak istiyor. Ama ırkçılıkla oynanmaz."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkleri Bırak Pegida'ya Bak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement