Uclg Başkanlığı'na Yeniden Seçilen Topbaş, Yurda Döndü - Son Dakika
Güncel

Uclg Başkanlığı'na Yeniden Seçilen Topbaş, Yurda Döndü

Uclg Başkanlığı\'na Yeniden Seçilen Topbaş, Yurda Döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Özellikle bir Türk vatandaşı, bu ülkenin bir bireyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak onurlu bir görev aldım ve tekrar yurdumuza döndüm" "Global bir köy haline gelen dünyada, bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğu yerde, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız. Tüm dünyayla yakın ilişkiler kurmak zorundasınız"

05.10.2013 14:32

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanlığı'na yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yurda döndü.

Fas'ın Rabat kentinde yapılan kongrede 2016'ya kadar UCLG Başkanlığı'nı sürdürmek için yetki alan Topbaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Topbaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gururla tekrar İstanbul'a geldiklerini söyledi.

Kongrede, üyelerin kendisinin göreve devam etmesini istediğini dile getiren Topbaş, UCLG'nin yeni bir süreci başlattığını söyledi.

"Yerel yönetimler dünyada artık yeni bir trende girdi"

Topbaş, UCLG Başkanlığı'nın onurlu bir görev olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimler dünyada artık yeni bir trende girdi. Birlmeşmiş Milletler'in milenyum hedefleri dediğimiz bin yıllık kalkınma hedeflerini gündeme alan, çözüm ortağı olan, diğer taraftan 2015 sonrası gündemiyle ilgili raporlara uygun tarzda yerelden destek verme amacıyla UCLG, yeni bir süreci başlatıyor. Bu dönemde eşbaşkanlık olarak 6'ya çıkarılan başkanlık divanında, eşbaşkanlarla birlikte dünyanın yerel anlamda halklarıyla, insanlarıyla birlikte hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz. Özellikle bir Türk vatandaşı, bu ülkenin bir bireyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak onurlu bir görev aldım ve tekrar yurdumuza döndüm."

Geçmişte yaptıkları çalışmalar ve ülkelerle kurdukları ilişkiler, diyaloglar, çalışmalar sonucu bu durumun ortaya çıktığını anlatan Topbaş, "Bizim yerel politikalar açısından, özellikle yine ağırlıklı olarak yerel diplomasi açısından yaptığımız düzenli çalışmalar sonucu bir başka adayın çıkması mümkün olmadı. Tüm karar vericilere, paydaşlarına ve bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Güçlü olduğunuz zaman zayıfın yanında olmasını bileceksiniz"

Topbaş, daha sonra havalimanının dışında kendisini karşılayan vatandaşlara teşekkür etti.

Burada bir sandalyenin üzerine çıkarak vatandaşlara seslenen Topbaş, şunları söyledi:

"Global bir köy haline gelen dünyada, bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğu yerde, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız. Tüm dünyayla yakın ilişkiler kurmak zorundasınız. Sayın Başbakanımızın başlattığı yurt dışı gezilerine ve dış politikaya paralel biz de yerel anlamda ilişkilerimize ağırlık verdik. Dünya barışına katkının yerelden geçtiğini bilerek aktif çalışmalarımızı sürdürdük."

Topbaş, dünyanın her yerinden kendilerine çok ciddi destekler olduğunu ifade ederek, arzularının yoksuluğun ortadan kaldırılması ve insanlığın mutluluğu olduğunu belirtti.

Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık Birleşmiş Milletler de bizi dikkate alıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bizden küresel müttefik diye bahsediyor. Kongre, 3 yıl sonra Kolombiya'da yapılacak. Bunun için İstanbul'u da aday yaptık ama Bogota şehrinin sıkıntıları olduğu için bize düşen büyüklüğü gösterip 2016'yı Bogota'ya verdik. Kolombiyalı yetkililer, jestimiz karşısında gözyaşlarını tutamadı. Güçlü olduğunuz zaman zayıfın yanında olmasını bileceksiniz çünkü biz Türk milleti olarak hiçbir zaman sömürgeci olmadık."

Topbaş, ayrıca 2015'te Dünya Seçilmiş Kadınlar Konferansı'nın İstanbul'da yapılacağını bildirdi.

Konuşmasının ardından Topbaş, vatandaşların alkışları ve tezahüratları eşliğinde havalimanından ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uclg Başkanlığı'na Yeniden Seçilen Topbaş, Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement