Uçurtmalarıyla Gökyüzünü Boyadılar - Son Dakika
Güncel

Uçurtmalarıyla Gökyüzünü Boyadılar

Uçurtmalarıyla Gökyüzünü Boyadılar

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde 'Fly Me Kite Fest' adıyla düzenlenen 2'nci Alaçatı Uçurtma Festivali başladı.

25.05.2013 15:31

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde 'Fly Me Kite Fest' adıyla düzenlenen 2'nci Alaçatı Uçurtma Festivali başladı.

Birbirinden ünlü uçurtma ustalarının katılmasıyla uluslarası kimlik kazanan Festival, Alaçatı Sörf Yolu - Azmak mevkiinde başladı. Organizasyon Başkanı Orhan Gorbon, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl basit bir organizasyon yaptıklarını dile getirdi. Gorbon, festivali bu yıl büyütmek istediklerini kaydetti. Gorbon, "Bunun için yurt dışından önemli uçurtmacıları davet ettik. Yedi ünlü uçurtmacıyla gökyüzü rengarenk oldu. Alaçatı rüzgarı ile tanınan bir yer ama uçurtma yeni bir konu. Sörften sonra uçurtmayı da bu ünlü rüzgara emanet etmek istedik. Bu festivali daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Alaçatı Belediyesi'ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Organizasyon Komitesi'nden Zeynep Erdem de rüzgarıyla ünlü Alaçatı Beldesi'nde bu organizasyonu düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erdem, "Çok keyifli iki gün geçireceğiz. Çocuklar şu anda bir workshop çalışması yapıyorlar ve yarın orada yaptıkları uçurtmaları uçuracaklar. Havanın da güzel olmasıyla birlikte çok keyifli iki gün geçireceğiz" dedi.

Festival komitesinde yer alan Selçuk Güler de dünyaca tanınan yedi uçurtmacının davetlerini kabul ederek Alaçatı'ya geldiğini belirtti. Güler, "15 metreyi bulan dev uçurtmaları olan dünyaca ünlü uçurtmacılar bunlar. Örneğin içlerinde 'I love Turkey' yazan Balili Helmi Ginanti'nin bir uçurtması var. Aynı zamanda da Türkiye'de merkezi İstanbul'da olan ama çeşitli illere dağılmış olan Martı Uçurtma Kulübü var. Özellikle Alaçatı Belediyesi her türlü konuda çok destek oldu" diye konuştu. - İzmir/ Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçurtmalarıyla Gökyüzünü Boyadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement