UEFA'nın Kararı Siyasi" - Son Dakika
Güncel

UEFA'nın Kararı Siyasi"

Arnavutluk Başbakanı Rama, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan Arnavutluk maçına ilişkin kararının, "siyasi olduğunu ve gerçekle bağdaşmadığını" öne sürdü.

24.10.2014 16:58

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun 14 Ekim'de oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan-Arnavutluk maçıyla ilgili kararının "siyasi olduğunu ve gerçekle bağdaşmadığını" ileri sürdü.

Rama, Başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, UEFA'nın Sırbistan-Arnavutluk arasındaki olaylı maç hakkındaki kararını değerlendirdi.

Karşılaşmaya dair raporların dikkate alınmadığını öne süren Rama, kararın gerçekle bağdaşmadığını ve siyasi bir karar olduğunu savundu.

Rama, UEFA'nın bu kararla her iki tarafa da mesaj vermek istediğini iddia ederek, "Buna rağmen, Arnavutluk'a haksızlık edilmiştir" dedi.

Arnavutluk Futbol Federasyonu tarafından UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun kararına itiraz edileceğini aktaran Rama, UEFA'nın kararının ve iki ülke arasındaki olaylı futbol maçının 10 Kasım'da Sırbistan'a yapacağı ziyarete engel olmaması gerektiğini vurguladı.

Rama, Arnavutluk A Milli Futbol Takımının olaylı maçın oynandığı gece, "sahaya girdiğinden daha güçlü çıktığını" belirterek, futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Karar

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun kararına göre, 3-0 hükmen galip ilan edilen Sırbistan'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda 3 puanı silinmişti. Ayrıca Sırbistan'ın, elemelerde evinde yapacağı iki maçın, seyircisiz oynanmasına karar verilmişti. Sırbistan ve Arnavutluk, 100 biner avro para cezasına çarptırılmıştı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk"u simgeleyen bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı. Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UEFA'nın Kararı Siyasi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement