Uğur Mumcu İçin Saygı Duruşu - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu İçin Saygı Duruşu

Uğur Mumcu İçin Saygı Duruşu

Gazeteci Uğur Mumcu için Şişli'deki anıtında düzenlenen anma toplantısında "Uğur Mumcu seni unutmadık, unutturmayacağız" denildi.

24.01.2015 15:27

Gazeteci Uğur Mumcu için Şişli'deki anıtında düzenlenen anma toplantısında "Uğur Mumcu seni unutmadık, unutturmayacağız" denildi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Meriç Velidedeoğlu; "Uğur Mumcu'nun 22 yıl önce başlattığı eylemi, direnci sürdüremedik, Ondan özür diliyoruz" dedi.

Şişli'deki Uğur Mumcu Anıtı'nda İstanbul Demokrat Ordulular Platformu'nun çağrısı ile saat 14.00'te bir araya gelen grup, bir dakikalık saygı duruşu yaptı

Basın açıklamasını okuyan Bahar Yıldız; "Yolsuzlukla mücadele uğruna ölen Uğur Mumcu'nun önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. 20 Ocak meclis genel kurulunda 4 bakana Yüce Divan yolunun kapatılması sonrası, artık halkın haklarına sahip çıkma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. 17 Aralık sonrası hangi zaman dilimini yolsuzlukla mücadele günleri olarak analım, şaşırıyoruz. Uğur Mumcu, ülkemin insanlarından bir dilekte bulunmuştu. 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' diye konuştu

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Meriç Velidedeoğlu ise yaptığı konuşmada; "Bütün bu olanları, hırsızlığı, dolandırıcılığı, her türlü rüşveti ortaya koyan Uğur Mumcu'dan 22 yıl sonra özür diliyoruz. Onun 22 yıl önce başlattığı eylemini, direnci sürdüremedik. Bundan sonra çoban ateşleri daha çok yanacak, onun istekleri doğrultusunda hareketimiz artacaktır" dedi.

İstanbul Demokrat Ordulular Platformu başkanı Cemil Can Dinç ise,

"Ülkemizde yolsuzluğu ne zaman, hangi dakikada anacağımızı şaşırmış durumdayız" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu İçin Saygı Duruşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement