Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Ukrayna\'da Düşen Yolcu Uçağı

Kazada 196 vatandaşını kaybeden Hollanda'da ulusal anma programı düzenlenecek Anma programı 10 Kasım’da Amsterdam’da yapılacak.

27.08.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda, Malezya Havayolları'nın 17 Temmuz'da Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatlarını kaybeden 196 vatandaşı için ulusal anma programı düzenleyecek.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüşen Başbakan Mark Rutte, anma programının 10 Kasım'da Amsterdam'daki RAI Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacağını açıkladı. Ölenlerin yakınlarıyla ortaklaşa düzenlenecek programda, diğer ülkelerden kurbanların ailelerine destek verilmesi de amaçlanıyor.

Yakınlarını kaybeden Hollandalıların acılarının devam ettiğini kaydeden Başbakan Rutte, ülkenin gösterdiği hassasiyetin ailelerce önemsendiğini ifade etti.

Başbakanın yanı sıra uzmanların katıldığı görüşmede, ailelerin daha çok kazanın sebebi ve devam eden teşhis işlemleri konularında sorular sorduğu bildirildi.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam- Kuala Lumpur seferini yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Kazada ölenlerden 231'inin cesetleri Hollanda'ya getirilerek teşhis için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına nakledilmişti. Diğer kurbanların cesetleri ise henüz bulunamadı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement