Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Rusya, Ukrayna sınırına askeri yığınak yapıldığı iddiasını reddetti Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Peskov: "Sınıra yığınak yapmıyoruz sadece sınır kontrollerini artırdık"

20.06.2014 15:27

Rusya, Rus askerlerinin Ukrayna sınırına yeniden yığınak yaptığı iddialarını reddetti.

Rus Itar-Tass haber ajansına konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dimitriy Peskov, Batılı yetkililerin, Rusya'nın yeniden sınıra yığınak yaptığından kaygı duyulduğu yönündeki açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Rusya'nın sadece daha önce ilan edilen sınır kontrollerini sıkılaştırma tedbirlerini uygulamaya koyduğunu belirten Peskov, "Bu, güçlerin bir şekilde yığılması değil, Rusya Federasyonu'ndaki sınır kontrollerinin güçlendirilmesidir" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün İngiltere'nin başkenti Londra'daki Chatham House adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Rus ordusunun Ukrayna sınırı boyunca toplandığının görüldüğünü belirtmişti. Rasmussen, "Bunu, geriye doğru atılmış çok üzücü bir adım olarak değerlendiriyorum. Rusya Ukrayna'ya daha fazla müdahale seçeneğini açık tutuyormuş gibi görülüyor" demişti.

-Uşakov: "Ukrayna konusunda diyalogdan yanayız"-

Itar-Tass ajansının haberinde, Putin'in dış politika yardımcısı Yuri Uşakov'un yaptığı ayrı bir açıklamaya da yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna konusunda diyalogdan yana olduğunu ifade eden Uşakov, Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile önümüzdeki günlerde bir telefon görüşmesi yapmayı planlandığını söyledi.

Putin'in gelecek hafta içinde Avusturya'ya yapacağı gezi sırasında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkanı Didier Burkhalter ile bir araya geleceğini belirten Uşakov, 24 Haziran'da yapılacak görüşmede Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun hazırladığı barış planının gündeme geleceğini kaydetti.

Poroşenko, dün kendi barış planının ayrıntılarına ilişkin Putin ile bir telefon görüşmesinde bulunmuştu. Ukrayna Devlet Başkanlığı bürosundan yapılan açıklamada, Poroşenko'nun görüşmede, etkili sınır kontrollerinin uygulamaya konması ve rehinelerin hızlı bir şekilde serbest bırakılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement