Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna\'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler
31.01.2014 16:05  Güncelleme: 16:13

Kiev'deki gösterilerin önde gelen isimlerinden olan ve kaçırılmasının ardından dövülmüş halde bulunan Dmitriy Bulatov, hastanede tedavi altına alındı.

Ukrayna'da devam eden gösterilerin önde gelen isimlerinden olan ve geçen haftada kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmasının ardından dün dövülmüş halde bulunan Dmitriy Bulatov, tedavi gördüğü hastanede sıkı güvenlik önlemleri altında korunuyor.

Kiev Emniyet Müdürlüğü'nden Valeriy Mazan, basına yaptığı açıklamada, emniyet birimlerinin, Bulatov'un kaçırılması olayının faillerinin bulunması ve vakanın tüm detaylarının aydınlatılmasına ilişkin gerekli çalışmayı yaptığını, olayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu, bunun da İçişleri Bakanlığı tarafından özel takibe alındığını söyledi.

Bulatov'un ifadesine göre, 23 Ocak'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak, belirsiz bir yerde zorla tutulduğunu kaydeden Mazan, bu süre boyunca ağır şekilde dövülen ve işkence gören Bulatov'un, kendisini kaçıran şahıslar tarafından dün ormanlık bir bölgeye bırakıldığını belirtti. Mazan, daha sonra hastaneye kaldırılan Bulatov'un, burada sıkı güvenlik önlemi altında korunduğunu kaydetti.

Bulatov'un tedavi gördüğü Boris Hastanesi Başkanı Mihail Radutski de Bulatov'un sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi ancak gazeteciler ve emniyet görevlilerinin Bulatov'la görüşmesine izin verilmediğini ifade etti.

Sağlık ekibinin yaptığı ilk tespitlere göre, ağır şekilde dövülen Bulatov'un vücudunda ve yüzünde morluklar bulunduğu, kulaklarında da kesik yaraları tespit edildiği açıklandı.

Başkent Kiev'deki gösterilerinin devam ettiği yerlerden biri olan ve otomobillerle barikat oluşturulması nedeniyle "Auto Meydan" olarak adlandırılan alandaki protestocuların önde gelen isimlerinden olan Dmitriy Bulatov'dan 23 Ocak'tan bu yana haber alınamıyordu. Bulatov dün, kaçırıldığı kişiler tarafından Kiev yakınlarındaki ormanlık bir alana bırakılmıştı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika


Advertisement