Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Beyaz Saray, Ukrayna'nın doğusundaki şiddetli çatışmalardan kaygı duyduğunu bildirdi.

10.11.2014 02:56

ABD, Ukrayna'nın doğusundaki yoğun çatışmalardan endişe duyduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna'nın doğusundaki şiddetli çatışmalardan ve Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel İzleme Misyonu'ndan da gelen Rusya'nın desteklediği ve tedarikte bulunduğu ayrılıkçıların ağır silah ve tank konvoylarını çatışmaların ön cephesine yönlendirdiğine dair birçok haberden kaygı duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Taraflara ateşkes anlaşmasına harfiyen bağlı kalmayı sürdürmeleri çağrısında bulunan Meehan, ayrılıkçı güçlerce ülkenin doğusunda ilave toprakların ele geçirilmesinin Minsk mutabakatının apaçık ihlali olacağını kaydetti.

" Rusya Federasyonu'na, ayrılıkçılara askeri yardımı sona erdirme ve Ukrayna'dan tüm güçlerini ve silahlarını çekme dahil Minsk'te belirttiği tüm taahhütlere saygı göstermesi çağrısını yineliyoruz" ifadesini kullanan Meehan, Rusya'nın, uluslararası sınırın Ukrayna tarafının AGİT tarafından izlenmesini, Ukrayna egemenliğinin yeniden tesis edilmesini sağlaması ve tüm rehinelerin serbest bırakılmasını kolaylaştırması gerektiğini bildirdi.

Meehan, Minsk'teki ateşkes anlaşmasının Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalara barışçıl bir çözüm üretmede en iyi şans olduğunu vurgulamaya devam edeceklerini belirtti.

Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan taraflarca Ukrayna'nın doğusunda 5 Eylül itibarıyla ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement