"Ülkücünün Eskisi Olmaz" - Son Dakika
Güncel

"Ülkücünün Eskisi Olmaz"

"Ülkücünün Eskisi Olmaz"

MHP Manisa İl Başkanı Üncü, AK Parti'nin MHP oylarını alabilmek için milletvekili adayları arasında eski ülkücülerden Özdağ'a yer verdiğini belirterek "Ülkücünün eski olmaz" dedi

14.04.2011 19:40

MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, AK Parti'nin 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde MHP oylarını alabilmek için milletvekili adayları arasında eski ülkücülerden Selçuk Özdağ'a yer verdiğini belirterek "Ülkücünün eski olmaz" dedi.

MHP Manisa milletvekili birinci sıra adayı Sümer Oral da, Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve üniter yapısı konusunda kimsenin kaygı duymaması gerektiğini kaydederek, "MHP birlik bütünlük konusunda teminat olmuştur" dedi.

Eski maliye bakanlarından Sümer Oral, 12 Haziran seçimlerinde birinci sıradan aday olduğu Manisa'da MHP İl binasında açıklamalarda bulundu. Toplantıya MHP İl Başkanı Uğur Üncü, Merkez İlçe Başkanı Tamer Akal, milletvekili ve ikinci sıra adayı Erkan Akçay, sekizinci sıra adayı Ersoy Arslan ile onuncu sıra adayı Hüseyin Tanrısevsin katıldı.

MHP İl Başkanı Uğur Üncü, konuşmasında AK Parti'nin MHP oylarını almak için milletvekili adayları arasına eski ülkücü Selçuk Özdağ'ı koyduğunu belirtti. Üncü, "Ülkücünün eskisi olmaz. Sayın Özdağ, 1980 öncesi ülkücüymüş. Sonra bir daha aramızda gözükmedi. Bizce 80 sonrası ülkücü olan ve hala aramızda olan, ondan çok daha fazla ülkücüdür. AK Parti ülkücülerden bir oy bile alamaz" dedi.

Daha sonra söz alan Sümer Oral, sekiz yıldır siyasetin içinde olmadığını, bunun olup bitenlerle ilgilenmediği anlamına gelmediğini belirtti. Siyasi açıdan olup bitenleri yakından izlediğini kaydeden Oral, "Bu seçim Türkiye'nin kader seçimidir. Türkiye'de bugünkü kadar önemli bir seçim olmadı. Bugün itibarıyla Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar, gelişmeler, ileriye dönük olarak kamuoyuna sunulan düşünceler, üniter yapının durumu bu seçime bağlıdır" dedi. Türkiye'nin birlik, bütünlük ve üniter yapısı konusunda kimsenin kaygı duymaması gerektiğini belirten Oral, "MHP birlik bütünlük konusunda teminat olmuştur. Bu seçimden daha güçlü çıkmamız lazım. Bunu da MHP'de birleşerek yapabiliriz. Ben de bu nedenle MHP'de siyaset yapmaya karar verdim" dedi.

"BAHÇELİ İLE ÇALIŞTIK"

Sümer Oral, 1999-2002 yıllarındaki koalisyon hükümetinde kendisinin maliye bakanı, MHP Genel Başkanı'nın da başbakan yardımcısı olduğunu belirterek, "Birlikte aynı hükümette çok uyumlu çalıştık. Bugün sayın genel başkanın isteğiyle buradayım ve doğru yerdeyim" dedi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Ülkücünün Eskisi Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement