Ulusal Kitap Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Ulusal Kitap Okuma Yarışması

Ulusal Kitap Okuma Yarışması

"4. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması" 1204  öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

17.05.2012 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "4. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması" 1204  öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi. Yarışma için 70 ildeki 602 okuldan Kayseri'ye gelen 1204 ilköğretim ve lise öğrencisi, Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri'nde sınava girdi.

İlköğretimlerde ve liselerde 11 kitapla ilgili 100 sorunun yöneltildiği sınava, okulumuzdan Türkçe öğretmenimizin nezaretinde iki öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizden Salih Baş 94,3 netle, Ömer Faruk Altuner ise 92 netle genel sıralamada Türkiye 4.sü olarak jüri özel madalyası aldılar. Takım olarak okullar kategorisinde Çayeli Şahika bir kez daha kürsüye çağrıldığında TÜRKİYE ALTINCISI olarak plaket ve yazıcı ile ödüllendirildi.

Açış konuşmasını yapan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, Türkiye'de kitap okuma seferberliği başlatmak için çıktıkları yolda çok büyük bir mesafe aldıklarını söyledi. Köksal, 3 yıl bölgesel, 4 yıldır da ulusal olmak üzere 7 yıldır gerçekleştirilen yarışma kapsamında bu zamana kadar 50 bin öğrencinin kitapla tanışmasına yardımcı olduklarının altını çizdi.

Ödül törenine, Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, İl ve İlçe  Milli Eğitim müdürleri, şube müdürleri, danışman öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Kitap Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement