- Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel:
"Türkiye'de girişimcilik alanında yeni açılım ve atılımların önünü açan
Uluslararası Girişimcilik Merkezi ülke için önemli bir sosyal yatırım"
Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Vodafone Vakfı'nın, Kalkınma Bakanlığı'nın himayesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nin ilk yönetim kurulu toplantısına, Kalkınma Bakanlığı Yardımcısı Mehmet Ceylan, UNDP Daimi Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Girişimcilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, uluslararası organizasyonların, teknoloji şirketlerinin ve üniversitelerin girişimcilik alanındaki çalışmalarını Türkiye'de ilk kez tek bir çatı altında toplayan Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nin ilk yönetim kurulu toplantısında, rekabet gücünü arttıracak politikalara katkı sağlayacak öneriler ele alındı.
Türkiye'nin girişimcilik konusundaki mevcut durumunun ve bu konudaki ihtiyaçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, girişimcilik ekosistemini destekleyici mekanizmaların geliştirilmesi için öneriler sunuldu.
Uluslararası Girişimcilik Merkezi, gençlerin, kadınların, girişimcilerin ve iş dünyasının girişimcilik ve yenilikçilik kapasitelerinin gelişimine katkı sağlayacak mekanizmaların geliştirilmesine destek verecek.
"Ülkemizin girişimcilik haritasını çıkarıyoruz"
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Türkiye'de girişimcilik alanında yeni açılım ve atılımların önünü açan Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nin ülke için önemli bir sosyal yatırım olduğunu belirtti.
Girişimciliği ekonominin en dinamik katmanı ve değişimin katalizörü olarak gördüklerini belirten Süel, "Girişimciler, fırsatları, içinde yaşadıkları toplumun avantajına dönüştürerek, kalkınmanın ve refahın önünü açacak itici gücü temsil ediyor. Araştırmalarımızdan çıkan sonuçlara baktığımızda, ülkemizde nüfusun ekonomik değer ve fark yaratma gücüne sahip girişimci potansiyeli, özellikle kadınlar ve gençler bazında arzu edilen değerlerin altında. Girişimciliğin gelişmesi ve güçlenmesi konusunda ülkemizdeki insan kaynağının potansiyelini, girişimcilik yoluyla harekete geçirdiğimiz bu merkezdeki programlarımızla, uluslararası düzeyde kapsayıcı ve sorumlu girişimcilik konusunda yaygın bilinçlendirme çalışmaları yürüterek, ilk yıl için 5 bin kişiye ulaşmayı hedefledik" ifadelerini kullandı.
Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nde, Türkiye'deki girişimcilik alanında mevcut ihtiyaçları belirleyerek bu doğrultuda yol haritaları çıkardıklarını ve Türkiye'deki girişimci insan kaynağının kapsamlı eğitim müfredatları ile geliştirilmesi için çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Süel, bu çatı altında, girişimcilik alanında faaliyet gösteren farklı paydaşlar arasında deneyim ve bilgi paylaşımı yoluyla, ülkedeki girişimcilik alanında yazılacak başarı hikayesine katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Uluslararası Girişimcilik Merkezi, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP İstanbul Uluslarası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları, Intel, Cisco, Microsoft, Özyeğin Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde, Türkiye'deki ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimcilerin küresel ölçekte rekabet edebilmesine katkıda bulunma amacıyla faaliyetlerini sürdürecek. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Uluslararası Girişimcilik Merkezi İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?