Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü

"Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü" bu yıl, Urla Belediyesi'nin ev sahipliğinde DenizTemiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde kutlandı.

20.09.2014 18:20  Güncelleme: 11:26

Etkinliğe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, DTO İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcıları Doç. Dr. Ali Ulaş ile Doç. Dr. F. Ozan Düzbastılar, Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile Urlalılar katıldı. Urla İskele Limaniçi'nde deniz ve çevre temizliğinin öneminin vurgulandığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Öncelikle temizlemeden önce kirletmemek lazım. Tabii ki sonrasında temizlik biraz zor oluyor. Dolayısıyla emanet aldığımızı daha temiz emanet edelim" diyerek bugünkü duyarlılıktan ötürü katılımcılara teşekkür eden Sibel Uyar'ın konuşmasından sonra Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından müzik ve dans gösterileri sunuldu. Etkinlik hakkında bilgi veren Hatipoğlu, Dünya çapında örgütlenmiş tüm MEPA derneklerinin her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği bu etkinlik kapsamında öncelikle çocuklara sonra büyüklere çevre temizliği bilincini vermeyi amaçladıklarını belirtti.

DenizTemiz Derneği koordinesinde, Ege Üniversitesi Urla Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi (Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu)'nde görevli dalgıçların katılımıyla deniz dibi temizliği yapılırken öğrencilerin ve gönüllülerin katılımı ile de kıyı temizliği gerçekleştirildi. Deniz dibini temizleyen dalgıçlar çok sayıda teknelerin usturmaça olarak kullanılan otomobil lastikleri çıkarttılar.

Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement