Uluslararası Pazarlama ve Ticaret Bilgilendirme Semineri - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Pazarlama ve Ticaret Bilgilendirme Semineri

Uluslararası Pazarlama ve Ticaret Bilgilendirme Semineri

Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına katkı sunmak için yürütülen çalışmalar kapsamında Kocaeli'de seminer düzenlendi.

21.11.2013 14:41  Güncelleme: 18:00

Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına katkı sunmak için yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen seminere katılan bakanlık uzmanları, katılımcılara uluslararası pazarlarda devletin iş adamlarına sağladığı destekler ve yararlanma yollarını anlattı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ülke Masaları 1. Daire Başkanı Halit Oral Akbay, burada yaptığı konuşmada, bakanlığın yürütmekte olduğu bazı projelerin olduğunu dile getirerek, 2023 yılı için en temel hedefin dünyanın ilk ekonomileri arasında yer almak olduğunu söyledi.

Bu kapsamada 500 milyar dolar ihracat hedefinin bulunduğuna dikkati çeken Akbay, "İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 80'lere çıkması, dünya ihracatından da şu anda yüzde 1 olan payımızı yüzde 1,5'e çıkarmak hedeflerimiz arasında. 2023'teki ihracat hedefimize ulaşmak için bir projeksiyonumuz var, 'yıllık yüzde 12 itibarında bir ihracat artışı'. Bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Akbay, 2 yıldır yeni yatırım teşvik sisteminin uygulandığını hatırlatarak, bakanlığın yatırımlarla ilgili özel çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Bakanlığın, ihracat katma değerinin arttırılması konusunda çalışmalarının yer aldığını vurgulayan Akbay, bu kapsamda ihracat birim fiyatının yükselmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Akbay, Kocaeli'nin son yıllarda ihracat rakamlarıyla önemli artış sağladığına dikkati çekerek, "Kocaeli'nin yakın pazarlarımızın yanı sıra dünyanın pek çok ülkelerine de ihracat yapıyor olması, kentteki iş adamlarının vizyonunun ne kadar geniş olduğunu da göstermektedir" şeklinde konuştu.

"Uluslararası Pazarlama ve Ticaret Bilgilendirme Semineri"ne katılan iş adamları ve bakanlık uzmanları da çeşitli konularda sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Pazarlama ve Ticaret Bilgilendirme Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement