Uluslararası Tıbbu'n- Nebevi Kongresi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Tıbbu'n- Nebevi Kongresi

Uluslararası Tıbbu\'n- Nebevi Kongresi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Peygamber Efendimiz sağlık başta olmak üzere her alanda büyük boşlukların yaşandığı o dönemde toplumun yeniden inşası için her şeyden önce bilim insanı olarak büyük gayretler sarf etmiştir” dedi.

24.06.2014 13:10

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Peygamber Efendimiz sağlık başta olmak üzere her alanda büyük boşlukların yaşandığı o dönemde toplumun yeniden inşası için her şeyden önce bilim insanı olarak büyük gayretler sarf etmiştir" dedi.

Uluslararası Tıbbu'n- Nebevi Kongresi İlci Otel'de yapıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Kongre Danışma Kurulu Üyesi Sare Davutoğlu, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı İlhan Yıldız katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı İşler, "Bir arada yaşama zorunluluğu iletişimin zirveye ulaştığı çağımızda insanlara birtakım kolaylıklar sağladığı gibi bir takım hastalıklarda beraberinde getirmektedir. Stres, gürültü, çevre kirliliği zararlı besin maddeleri ve buna benzer diğer pek çok husus yaşanan hastalıkların temel nedenini teşkil etmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) evrensel mesajları sadece dini öğretileri içermemektedir. Onun getirdiklerini belli bir zaman ve alan ile sınırlı tutmak sığ ve yüzeysel bir değerlendirmenin ötesine geçememektedir. Zira onun öğretileri içtimai hayatın alanlarını kapsadığı gibi tüm zamanlara hitap edecek geçerliliğe de sahiptir. Peygamber Efendimizin yüklendiği misyon ve öğretilerin mahiyetini anlamanın en önemli yolu geldiği dönemin öncesini ve sonrasını detaylıca analize tabi tutmaktır" diye konuştu.

Cahiliye döneminde, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da bir boşluk olduğunu belirten İşler, "İnsanlar beraberlerinde bir tavşan kemiği taşıdıkları takdirde hastalıklardan korunacaklarına inanıyorlardı. Korkmuş bir kanının yüreğinin soğuduğuna inanarak sıcak su içirirlerdi. Çocukların çürük dişlerini güneşe doğru attıkları takdirde yeni dişlerin muntazam çıkacağına inanır, hastaları kahinlere götürür sihir yaparlar, adaklara kurban keser böylece hastaların içine girmiş şeytanların çıkarılacağına inanırlardı. Peygamber Efendimiz sağlık başta olmak üzere her alanda büyük boşlukların yaşandığı o dönemde toplumun yeniden inşası için her şeyden önce bilim insanı olarak büyük gayretler sarf etmiştir. Hadis-i Şeriflerde sağlığa verilen önemi net bir şekilde görmemiz mümkündür" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu ise Uluslararası Tıbbu'n- Nebevi kongresinin önemini vurgulayarak, "150 yıldır İslam dünyasının kaybettiği sabit ayağının yeniden sabit merkeze gelişine vesile olacağını ümit ediyorum. Çünkü biz medeniyetimizin sabit ayağını neredeyse kaybettik. Onu yeniden bulma mücadelesi, yeniden olması gereken yere tutma mücadelesini verildiği bir süreçte öyle bir uluslararası bir kongrenin yapılı olması bir taraftan burukluk bir taraftan da umut ve mutluluk veriyor. Bizim medeniyetimiz bu anlamda dünyaya zenginlik sunmuş bir medeniyetin mensuplarıyız ama ne zaman ki sabit ayağımızdaki kaymalar veya zayıflama bir başka güçlü ayağın sabit noktaya geçmesi ile karşı karşıya kaldık. Biz işin başlangıcını doğru koyabilirsek yeniden sabit ayağımızı doğru adreste sabitleyebilirsek, inanıyorum ki hem bu dünyaya Cenab-ı Allah'ın bir lütfu Müslüman olarak gelmiş bir birey topluluk olarak Cenab-ı Allah'ın rızasına uygun bir yolun mücadelesini yapmış oluruz. Bu önce kendimiz için hayırlıdır, anlamlıdır sonra ailemiz ve sevdiklerimiz için hayırlıdır, anlamlıdır sonra da İslam alemi, ümmet ve insanlık için faydalı ve değerli olacaktır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Tıbbu'n- Nebevi Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement