Ümraniye'de Patlama: 2 Ölü! - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de Patlama: 2 Ölü!

Ümraniye\'de Patlama: 2 Ölü!

Ümraniye'de 2 kişiye mezar olan tesisi, belediyenin 3 kez mühürlediği ortaya çıktı!

26.04.2012 17:03  Güncelleme: 22:15

Ümraniye'de bir tüp dolum tesisinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Olay, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Batuhan Caddesi üzerinde bulunan Yalız Sınai Tıbbi Gazlar AŞ adlı sanayi tüpü dolum tesisinde yaşandı. Gaz tüplerinin boşaltımı sırasında meydana gelen patlamada 2 işçi parçalanarak can verdi. İşçilerden Muharrem İlhan (27) ile Hayrettin Gılgıç (45) olay yerinde hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, kalp masajı yapmasına rağmen Muharrem İlhan'ı hayata döndüremedi.

Büyük bir patlama sesi duyan çevredekiler, durumu, polis ve itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Olay yerinden şu ana kadar 5 yaralının çıkarıldığı da gelen ilk bilgiler arasında.

Polis, çevrede güvenlik önlemi aldı ve vatandaşları olay yerine yaklaştırmadı. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı.

TESİS DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ MÜHÜRLENMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadosan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan tüp dolum tesisinin, ruhsatsız olması nedeniyle daha önce zabıta tarafından 3 kez mühürlendiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklama şöyle:

Ümraniye ilçesi Ferhatpaşa azot, argon ve oksijen dolumu yapılan Yalız Sınai ve Tıbbi Gaz Teknik Hırdavat şirketinde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti. Patlama sonucu Hayrettin Kırgıç ve Muharrem İlhan hayatını kaybetti. Patlama sonucu yaralanan Mevlüt Kılıç ve Ufuk Bilgiç, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. İlk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi ve 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Söz konu iş yeri, ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs 2009, 29 Eylül 2009 ve 11 Haziran 2010 tarihlerinde 3 defa mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir. Firma, men kararına rağmen mühürlerin bozularak faaliyetine devam etmiştir. Zabıta Müdürlüğü, mühürlerin sökülerek çalışmaya devam etmesi üzerine mühür bozma ve mühürleme tutanağı ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Patlamayla ilgili Cumhuriyet savcısı ve emniyetin soruşturması sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ümraniye'de Patlama: 2 Ölü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement