Üniversiteli Ceren Umutları Oldu - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Ceren Umutları Oldu

Üniversiteli Ceren Umutları Oldu

Antalya’da, trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ceren Ezgi Durgun’un bağışlanan bir böbreği ve pankreası 35 yaşındaki görme engelli Elif Çoban’a, diğer böbreği 15 yaşındaki Gülben Ece Yenginol’u hayata bağladı.

24.03.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un bağışlanan bir böbreği ve pankreası 35 yaşındaki görme engelli Elif Çoban'a, diğer böbreği 15 yaşındaki Gülben Ece Yenginol'u hayata bağladı.

Antalya'da geçen hafta Cumartesi günü arkadaşıyla geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ceren Ezgi Durgun'un vasiyeti üzerine bağışlanan organlarından bir böbreği ve pankreası Muğla'nın Fethiye ilçesinde görme engelli Elif Çoban'a başarıyla nakledildi.

DÖRT YAŞINDA GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

Dört yaşında diyabete bağlı olarak görme yetisini kaybetmeye başlayan Çoban, 10 yıl önce görme yetisini kaybetti. Ardından böbrek yetmezliğine giren Çoban, diyalize girmeye başladı. 2007 yılında kadavra sırasına yazılan Çoban'a sevinçli haber birkaç gün önce geldi. Organ nakliyle sağlığına kavuşan Çoban, şöyle konuştu: "Herkesin organlarını bağışlaması gerekiyor. 31 yıldır şeker hastasıyım. 10 yıl önce gözlerimi kaybettim. Kadavra sırasına yazıldım. Ama umudum yoktu. İlk kez çağırıldım ve nakil oldum. Verici aileye başsağlığı diliyorum."

Kızının sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan baba Muammer Çoban da şunları söyledi: "4 yaşından bu yana kızımın sağlığına kavuşması için çabalıyorum. Lise döneminde gözlerini kaybetti. Kızım şimdi yeniden doğdu. Organları bağışlayan aileye sonsuz teşekkür ediyorum."

15 YAŞINDAKİ GÜLBEN'E UMUT OLDU

Ceren Ezgi Durgun'un bir diğer böbreği, Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Gülben Ece Yenginol'u hayata bağladı. Prematüre doğduğu için bir böbreği küçük olan Yenginol, 15 yaşına kadar ilaç tedavisi gördü. Beş ay önce diyalize girmeye başlayıp kadavra sırasına yazıldı. Yenginol'a, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde böbrek nakli yapıldı.

Mutlu haberi annesi ile komşuda otururken aldıklarını ifade eden Yenginol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyalize girdiğim dönemde sevdiğim yiyeceklerden uzak kaldım. Hareketlerim yavaşladı. Okula ara vermek zorunda kaldım. Uygun organın bulunduğu haberi komşumuzda olduğumuz bir anda aldık. Hemen Antalya'ya geldik. Sağlığıma kavuşuyorum. Artık okuluma dönebileceğim. Ana okulu öğretmeni olmak istiyorum."

Kızının mutluluğuna ortak olan baba İsmail Yenginol da kötü günler geçirdiklerini belirterek, güzel günlerin kendilerini beklediğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Ceren Umutları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement