Ünlü Çellist Giovanni, Caddebostan'da - Son Dakika
Güncel

Ünlü Çellist Giovanni, Caddebostan'da

Ünlü Çellist Giovanni, Caddebostan\'da

BİFO, şubat ayı konserlerinin ilkinde günümüzün önde gelen çellist ve bestecilerinden biri sayılan Giovanni Sollima ile bir araya geliyor.

04.02.2013 12:59  Güncelleme: 13:52

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), şubat ayı konserlerinin ilkinde günümüzün önde gelen çellist ve bestecilerinden biri sayılan Giovanni Sollima ile bir araya geliyor. "Sollima ile Halk Masalları" adlı konserde, Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, sanatçının kendi bestesi olan "Viyolonsel ve Orkestra için Halk Masalları" adlı yapıtın Türkiye prömiyerini gerçekleştirilecek. Konserde seslendirilecek ikinci eser ise geç romantik dönem bestecisi Antonín Dvorák'ın 7. Senfoni'si olacak. 6 Şubat Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) gerçekleştirilecek konser 20.00'de başlayacak.

Müzik otoriteleri tarafından minimalist ve post-minimalist olarak tanımlanan İtalyan besteci ve çellist Giovanni Sollima, bestelerinde cazdan rock müziğe hatta Akdeniz etnik müziğine kadar pek çok müzik türünden esintiler barındırıyor. Kariyerine çellist olarak başlayan, Sollima, Yo-Yo Ma'dan Martha Argerich'e ve geçen ay BİFO ile bir konser veren Katia ve Marielle Labèque'e pek çok virtüözle çalıştı. Sayısız çalışmada ve bestede imzası olan Sollima'nın ayrıca Amerikan şair ve müzisyen Patti Smith ile beraber pek çok çalışması ve konser performansı bulunuyor. Konserin bilet fiyatları 100 TL ile 70 TL arasında satışa sunuldu. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ünlü Çellist Giovanni, Caddebostan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement