Ürdün Kralı 2. Abdullah, Katar Emiri Şeyh Temim Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Gazze Şeridi ve Suriye'yi görüştü.
Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral Abdullah'ın, Katar Emiri Temim ile Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria ve Suriye'deki güncel gelişmeleri görüştüğü bilgisine yer verildi.
Telefonda görüşen Ürdün ve Katar liderlerinin, iki ülke ilişkileri ve ortak öneme sahip uluslararası meseleleri ele aldığı kaydedildi.
Görüşmede Kral Abdullah'ın "Filistin topraklarının gasbedilmesi faaliyetlerinin durdurulmasının ve Gazze ile Batı Şeria'da Filistinlilerin yerlerinden edilerek toprak ilhakına yönelik her türlü girişimin reddedilmesinin gerekliliğini" vurguladığı aktarıldı.
Öte yandan Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan bir diğer açıklamada ise Kral Abdullah'ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de telefonda görüştüğü duyuruldu.
Ürdün Kralı ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, bölgesel gelişmeler ile özellikle 15 aydan uzun bir süre İsrail soykırımına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki "tehlikeli" durumu değerlendirdi.
Ürdün Kralının, Muhammed bin Selman ile görüşmesinde Filistin topraklarının ilhakına kesinlikle karşı çıkılmasının gerekliliğini vurguladığı belirtildi.
İki liderin ayrıca, "Filistin halkının tam meşru haklarını elde etmesi ve kendi topraklarında yerleşmesi için Arap ve uluslararası çabaların yoğunlaştırılması ve Gazze'de ateşkesin sürdürülebilirliğinin sağlanması" çağrısında bulunduğu ifade edildi.
Trump'ın, Gazze'yi "devralma" ve Filistinlileri zorla yerinden etme planı
Donald Trump, Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ni devralacağını ve oradaki patlamamış bombalar ile diğer silahların sökülmesinden ve yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağını söylemişti.
Gazze'nin artık tamamen yerle bir olmuş devasa bir yıkım alanı olduğunu kaydeden Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere, komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunmuştu.
Trump, "ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız." ifadesini kullanmıştı.
Son Dakika › Güncel › Ürdün Kralı Abdullah, Katar ve Suudi Arabistan ile Filistin'i görüştü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.