Urfa Mağdurlara El Uzatmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Urfa Mağdurlara El Uzatmaya Devam Ediyor

Urfa Mağdurlara El Uzatmaya Devam Ediyor

Suriye İnsani Yardım Platformunun düzenlediği kampanyalarla toplanan dört tır yardım malzemesi daha Suriye'deki mağdur insanlara gönderildi.

11.03.2016 12:00

Suriye'deki savaş beşinci yılına girerken sivil toplum kuruluşlarının yardımları da sürüyor. Bu kapsamda dün yine dört tır yardım malzemesi Suriyeli mağdur insanlara gönderildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bahçesinden gönderilen yardım tırlarıyla ilgili konuşan Suriye İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Beş yıldan beri gerek Şanlıurfa Valiliği gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının başlatmış olduğumuz yardım çalışmalarımız sürüyor. Suriye'de, bugün şer güçleri tarafından çoluk çocuk demeden başlarına, yuvalarına bomba yağdırıyor. Suriye, onların atış poligonuna dönüştü. Şu anda 200 bin çocuk açlıkla karşı karşıya. Doğu Guta'da insanlar, açlıktan ölüyorlardı. Madaya'da da insanlar ölüyor. Şanlıurfa'nın şanına yakışır, yardım seferberliği başlatmak suretiyle insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

ÇİFTÇİ: AŞINI, İŞİNİ PAYLAŞAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mız beş yıldır insani anlamda, yardım anlamında çok önemli bir sınav veriyor. Guinness Rekorlar Kitabına girebilecek bir yardım performansını sergiliyor. Şanlıurfa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, yine İnsani Yardım Platformu, kentin tüm sivil toplum örgütleri seferber olmuş durumda. Dört yardım tırını bugün de mazlumlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Ülke ve şehir olarak mazlumun yanındayız. Yardıma muhtaç insansa bizim orda olmamız gerekiyor. Bu bilinçle hareket eden 1 milyon 892 bin bir Şanlıurfa bulunuyor. Herkes bir katkıda bulunuyor. Bir hikayedir bu. Beş yıldır usanmadan, bıkmadan, kendi aşını, kendi işini, eşyasını yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim yardımlaşma duygumuzu, merhamet duygumuzu esirgemesin. Bu olduğu sürece Şanlıurfa ve Türkiye'mizin önemli bir yolda olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAYIRBUCAK'A DA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Bütün Urfalıları yardım yapmaya davet eden Çiftçi, "Sivil toplum kuruluşları, İnsani Yardım Platformu ve Büyükşehir Belediye'mizle birlikte Bayırbucak Türkmenlerine, Suriye'nin diğer bölgelerine, bölgede yaşanan olaylardan dolayı mazlum düşen halka yönelik yardım kampanyası başlattık. Hedefimizi bu yardımları o bölgelere ulaştırmak. Şanlıurfalılara seslenmek istiyorum: Elinizden geleni yapın mazlumlara yönelik" ifadelerini kullandı.

Törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başmüdürü Abdullah Göçmez, Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Yardımcıları Adil Saraç ve Yusuf Mert ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Mağdurlara El Uzatmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement