Vakıfbank'tan Yeni Okul - Son Dakika
Güncel

Vakıfbank'tan Yeni Okul

Vakıfbank\'tan Yeni Okul

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, psikolojik açıdan 'özürlü' kelimesinin rahatsız edici olduğunu belirterek hükümet olarak kanunlarda söz konusu kavramın 'engelli' olarak değiştirileceğini söyledi.

01.04.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, psikolojik açıdan 'özürlü' kelimesinin rahatsız edici olduğunu belirterek hükümet olarak kanunlarda söz konusu kavramın 'engelli' olarak değiştirileceğini söyledi.

Türkiye'nin en köklü bankalarından olan VakıfBank, kurulduğu günden bu yana eğitime verdiği desteği, yaptırdığı yeni okullarla sürdürüyor. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında bu defa hem eğitim hem rehabilitasyon hizmeti verecek bir merkez hayata geçirildi. VakıfBank ZİÇEV Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz, VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç, ZİÇEV Manisa Şubesi Başkanı Hüseyin Okumuş ve zihinsel yetersiz çocukların ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıfbank'ın köklü bir kuruluş olduğunu belirterek amacına yönelik çalıştığını söyledi. ZİÇEV'in engelli

vatandaşların eğitiminde örnek taşıyan bir kurum olduğunu aktaran Arınç; şöyle konuştu: "Bütün engelli insanlarımıza güzel bir örnek oluşturdu. Eseri meydana getiren Vakıfbank'a teşekkür ediyorum. Hayır yapanlar kazanır. Hayır yapanlara dua edilir. Bu hayırla Vakıfbank'ın karı 1,5 milyar oldu. Bu karlı duruma geçmesinde sizin dualarınız var. Dua edelim daha da bereketli işler olsun daha çok hizmet etsinler. Bu hem sosyal sorumluluğun gereğidir hem de anlamını bulan hayırlı bir hizmettir. Bazen milletvekili arkadaşlarımız da Vakıfbank'ın acaba kendi illerinde böyle bir hizmet yapabilir mi?' diye soruyorlar. Türkiye'nin her tarafına koşsunlar, yetişsinler"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'de her 8 aileden bir ferdin engelli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Her 8 aileden birinde engelli yurttaşımız var. Bu çok önemli bir rakam. Geçmişte engelli olan aile hep üzüntü içinde olurdu. Çocukların yüzüne bakamazlardı. Hükümetimiz bunu gördü ve engelli vatandaşlarımızın hizmetine son 11 yılda büyük katkı sağladı. Bugün engelli vatandaşlarımızın yüzünün güldüğünü görüyoruz. Belediyelerde şüphesiz engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyorlar. Engelli vatandaşlarımızın iş sahibi olabilmeleri için her yıl 10 bin kadro veriliyor. Engelli öğretmenlerin öğretmenlikleri gerçekleşecek. Önümüzdeki Ağustos ayında pek çok engelli öğretmenimiz kura çekecek."

Psikolojik açıdan 'özürlü' kelimesinin rahatsız edici olduğunu hükümet olarak kanunlarda söz konusu kavramın 'engelli' olarak değiştirileceğini hatırlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şüphesiz bir de kanunumuz var. Önce Özürlüler İdaresi sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda sonra da anayasadaki ifadesi ile 'özürlü' kelimesi her yere yerleşti. Sonra da hükümetimiz 'özürlü' kelimesinin yerine 'engelli' kelimesini doğru bularak, anayasa dahil olmak üzere engelli olarak değiştirilecektir. Piskolojik olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Mademki hayatı birlikte yaşıyor birlikte paylaşıyoruz sorumluluğumuzda birdir. Böyle bir talihsizliği yaşamayanların,

hem resmi hem de sosyal sorumlulukları vardır."

TEMENNİMİZ BAŞARI HİKAYELERİ

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz, dayanışma, paylaşım gibi değerlerin VakıfBank'ı VakıfBank yapan temel yapıtaşları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yönetim Kurulu olarak biz altına imza attığımız her kararda bu değerleri gözetiyoruz. Çalışanlarımız banka adına attıkları her adımda aynı bilinçle hareket ediyor."

Zihinsel yetersiz çocuklar ve aileleri için büyük önem taşıyan merkezi Manisa'da açarak, bu yörede yaşayan ancak böyle imkanlardan faydalanma fırsatı bulamayanların da hayatına dokunmak istediklerini ifade eden Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti: "VakıfBank Yönetim Kurulu olarak bu ve benzeri projelerde yer alırken, eğitimin değiştirme ve dönüştürme gücü de bizi cesaretlendiriyor. Böyle özel çocuklara sahip ailelerin gelecek konusundaki son derece haklı kaygılarının farkındayız. Çocuklarımız burada aldıkları eğitimle kapasitelerini en üst seviyeye çıkarma imkanı bulacak. En büyük temennimiz, bir gün buradan çıkacak başarı hikayelerini sizlerle paylaşmaktır."

YENİ OKULLAR VE YENİ PROJELERE DEVAM

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan da,

59 yılın tecrübesi ve kuruluş temelinde yatan vakıf kültürü gereği kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin, verimli ve ülkeye değer katacak şekilde yönetmeye odaklandıklarını söyledi. "Hem müşterilerin

hem çalışanların hem de toplumun genelinin halinden anlamak bizim en temel varlık nedenlerimizden biri" diyen Aydoğan, bu sayede 2012 yılında bankacılık işinde

son derece başarılı sonuçlar elde ettiklerini ancak bu sonuçları

daha anlamlı kılan başka başarıları olduğunu söyledi.

Yine bir sosyal sorumluluk olarak gördükleri voleybol takımımızın Avrupa'da göğsümüzü kabartan başarılarının bunlardan biri olduğunu anlatan Aydoğan, şöyle konuştu: "Bugün açılışını yaptığımız bu okulumuz da hayata geçirdiğimiz en anlamlı sosyal sorumluluk çalışmalarımızın başında geliyor."

Aydoğan, bundan sonra da gerek yeni okullar gerek başka alanlardaki projelerle topluma katkı sağlamayı sürdüreceklerini söyledi.

ANAYASAL GÜVENCE ÖNEMLİ

ZİÇEV Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş da, zihinsel yetersiz çocuklara sahip ailelerin yaşadıkları zorluklara değindiği konuşmasında, devletin engelliler konusunda attığı adımları takdirle karşıladıklarını ancak BM Engelliler Sözleşmesi'nde belirtildiği gibi zihinsel engelli çocukların kimsesiz kalmaları durumunda anayasal güvence altına alınmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Okumuş, yatılı bakım merkezinin yapılması düşüncesinden açılış sürecine kadar verdiği destek için Başbakan Yardımcısı Arınç'a ve böyle bir projeye verdikleri destek dolayısıyla VakıfBank yöneticilerine teşekkür etti.

ZİÇEV 24 SAAT HİZMET VERİYOR

Zihinsel yetersiz çocukların tüm ihtiyaçlarını en modern koşullarda karşılamalarını sağlamak üzere tasarlanan okul ve rehabilitasyon merkezi, 2 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edildi. 2,5 milyon rakamla yapımı tamamlanan merkez, 25 kız, 25 erkek öğrenci olmak üzere toplam 50 yatak kapasiteli yatakhaneye sahip. Merkezin bünyesinde doktor, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmetler uzmanı, konferans salonu, bireysel ve grup eğitim odaları gibi imkanlar bulunuyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vakıfbank'tan Yeni Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement