Vakıflar Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Vakıflar Haftası

09.05.2016 15:25

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Medeniyetimizin devamı, toplumumuzun barış, kardeşlik ve yardımlaşma içinde yaşaması için vakıf şuurunu ve ona atfedilen önemi iyi anlamak ve bu şuurun gelecek nesillere de aktarılmasını sağlamak bizlerin en asli görevidir.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Medeniyetimizin devamı, toplumumuzun barış, kardeşlik ve yardımlaşma içinde yaşaması için vakıf şuurunu ve ona atfedilen önemi iyi anlamak ve bu şuurun gelecek nesillere de aktarılmasını sağlamak bizlerin en asli görevidir." değerlendirmesinde bulundu.

9 -15 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Vakıflar Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Karaaslan, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından olan vakıfların, toplumda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, şefkat ve dayanışmanın tesis edilmesi konusunda, ecdadın bıraktığı en değerli miraslardan biri olduğunu belirtti.

"Vakıf, Allah rızası kazanmak dışında hiçbir karşılık beklemeden elindekini ihtiyaç sahibiyle paylaşmaktır." diyen Karaaslan, vakıf olgusunun, Anadolu'da, Selçuklu döneminde yaygınlaştığını, Osmanlı Devleti döneminde ise kurumsallaşarak adeta bir medeniyet haline dönüştüğünü belirtti. Karaaslan, Osmanlı döneminde iç ve dış güvenlik hizmetleriyle adalet hizmetleri dışındaki hemen her alanda vakıfların rol aldığını kaydetti.

Gaziantep'te kurulan "Pabuç Parası Veren Vakıf", İzmir Yeni Cami civarında leyleklerin beslenmesi için kurulan "Leylek Vakfı", "Duvar ve Sokak Temizliği Vakfı", "Herkese Meyve Vakfı" ve İstanbul'da kurulan "Borcundan Dolayı Hapse Düşenlere Yardım Vakfı" gibi vakıfların, Osmanlı'nın her alanda vakıflar aracılığıyla faaliyet gösterdiğinin kanıtı olduğuna işaret eden Karaaslan, "Medeniyetimizin devamı, toplumumuzun barış, kardeşlik ve yardımlaşma içinde yaşaması için vakıf şuurunu ve ona atfedilen önemi iyi anlamak ve bu şuurun gelecek nesillere de aktarılmasını sağlamak bizlerin en asli görevidir." değerlendirmesinde bulundu.

2003-2015 yılları arasında, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaklaşık 4 bin 500 vakıf eserinin restorasyonunu, il ve bölge ayırımı yapmaksızın tamamladığını vurgulayan Karaaslan, 2003 yılı öncesinde yılda 5-6 vakıf eseri restore edilirken bugün, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yılda 500'e yakın vakıf eserinin restore edildiğine dikkati çekti.

Karaaslan açıklamasında, "Vakıflar ile insanlığa hizmet edenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Vakıflarımızın yaşatılmasına katkıda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar Haftasını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Advertisement