Vali Küçük: Şanlıurfa'yı Terör Olaylarından Koruyacağız - Son Dakika
Güncel

Vali Küçük: Şanlıurfa'yı Terör Olaylarından Koruyacağız

Vali Küçük: Şanlıurfa\'yı Terör Olaylarından Koruyacağız

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün kentte 1 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmanın ardından polisleri kutladı, "Şanlıurfa'nın terör olaylarından korunması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

11.05.2016 16:52

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün kentte 1 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmanın ardından polisleri kutladı, "Şanlıurfa'nın terör olaylarından korunması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kentte tedbirlerimiz en üst seviyeye çıkarıldı. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yaşamlarına devam etsinler" dedi.

Hakkari bölgesinde birçok eyleme katılarak, asker, polis ve korucu şehit edip, Aktütün ile Dağlıca karakollarına yönelik baskınlara karışan ve Şanlıurfa'ya eylem için gelen PKK'lı terörist Cüneyt Aybar, kent girişinde çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Otomobili kullanan diğer kişinin yaralı ele geçirildiği çatışmanın ardından, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük basın toplantısı düzenledi. Dün kentte meydana gelen terör olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Vali Küçük, Şanlıurfa ve ilçelerinde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını söyledi. Şanlıurfa'nın huzur ve kardeşlik kenti olduğunu belirten İzzettin Küçük şöyle dedi:

"Dünkü olayla ilgili soruşturma sürüyor. Eylem için nereye gidiyorlar o soruşturma devam ediyor. Şu an elimizde bir yaralı bulunmaktadır. Bu kişilerden birisi Dağlıca ve Aktütün karakolu baskınında ve birçok eylemde yer aldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ben dünkü operasyonla ilgili olarak güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Bizler Şanlıurfa'mızı korumaya ahdettik ve bu tür olaylardan uzak durması için elimizden geleni yapıyoruz. Araçta silahlar, el bombaları ve benzeri bombalar ele geçti. Bunlar Şanlıurfa'da mı, yoksa başka bir şehirde mi eylem yapacaklardı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kentte aldığımız tedbirler devam ediyor. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri tarihi mekanlarda çok sayıda sivil polislerimiz görev almaktadır."

Şanlıurfa'daki olayın tesadüf olmadığını, istihbarat birimlerinin çalışmasıyla önlendiğini de dile getiren Vali Küçük, şöyle devam etti:

"Bizim kentte istihbarat birimlerimiz çalışma içerisindedir. Dünkü hadise zaten tesadüf bir olay değildir. Yoldan geçiyordu baktık teröristmiş değil, bir istihbarat sonucu olan bir şeydir. İstihbarat faaliyetlerimiz çok derin ve güçlüdür. Şehrin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri en üst seviyededir. Şehrin ana arterleri ve kalabalık yerlerde çok sayıda sivil polis görev yapıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun Şanlıurfalılar gönül rahatlığıyla yaşamlarına lütfen devam etsin. Biz aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa'mız herhangi bir kazaya uğramayacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Küçük: Şanlıurfa'yı Terör Olaylarından Koruyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement