Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki patlamada yaklaşık 6 kilo TNT elektronik düzenekli butona basmak suretiyle patlatıldı.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıda 1 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, iş takibi için gelen 1 kişinin yaralandığı ve eylemi düzenleyen DHKP-C terör örgütü mensubunun da öldüğü anımsatıldı.
Büyükelçilik güvenlik bölümünde görevli 2 personelin tedavilerinin ayakta yapıldığı belirtilen açıklamada, iş takibi nedeniyle patlama mahalli yakınında bulunan yaralı Didem Tuncay'ın Ankara Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin de sürdüğü ifade edildi.
Bomba-imha uzman ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda yaklaşık 6 kilo TNT türü patlayıcının elektronik düzenekli butona basmak suretiyle patlatıldığı ve olay yerinde bulunan el bombası parçalarından eylemcinin yanında getirdiği el bombasını da patlattığının belirlendiği vurgulanan açıklamada, eylemi yaptığı değerlendirilen kişinin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu, 1997 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırdığı ve yakalanarak tutuklandığı, cezaevinden tahliye edilmesinden sonra yurt dışına kaçtığı ve anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ve hükümlülerle tutuklular ayaklanması suçlarından arandığı duyuruldu.
DHKP-C militanı eylemcinin ailesi tarafından fotoğraflarından teşhis edildiği ve ancak şahsın kesin kimlik tespitinin ailesinden alınmış DNA örneğiyle yapılacak mukayese sonrası tespit edileceği kaydedilen açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimlerince çalışmalara çok yönlü devam edildiği bildirildi.
İÇİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE'YE İLLEGAL GİRİŞ YAPTI
İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısıyla ilgili, "2001 yılında cezaevinden çıkıp Türkiye'ye illegal giriş yaptığı kesinleşti. Saldırının sebebini araştırıyoruz." dedi.
Bakan Muammer Güler, İçişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez İstanbul'a geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı değerlendiren Güler, "Kimliğini belirlemiştik. Dün ifade ettiğimiz kişinin olduğu kesine yakın belirlendi. Şimdi olayın sebebini araştırıyoruz. Sahte kimlik kullandığı kesin, Türkiye'ye illegal giriş yaptı kesin. 2001 yılında cezaevinden çıkıp bir daha dönmediği, arama kaydının bulunduğu kesin. Saldırıyı gerçekleştirdiğini dün ifade etmiştik. Bugün Ankara valiliği açıklama yapacak." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Valilikten 'Canlı Bomba' Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.