Valisi Savaş Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Valisi Savaş Göreve Başladı

Valisi Savaş Göreve Başladı

Valiler kararnamesiyle Nevşehir'den Manisa'ya atanan Vali Abdurrahman Savaş, görevine başladı.

25.05.2013 19:52  Güncelleme: 17:30

Valiler kararnamesiyle Nevşehir'den Manisa'ya atanan Vali Abdurrahman Savaş, görevine başladı. Savaş, 'Sürekli olarak vatandaşımızın arasında, yanında olacak ve gerek devlet kurumlarına gerekse bize ulaşmalarına imkan sağlayacağızö dedi.

Karayoluyla Ankara'dan Manisa'ya gelen Abdurrahman Savaş'a, saat 15.30'da valilik önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Vali yardımcıları, Emniyet müdürü Yunus Çetin, İl Jandarma komutanı Albay Mustafa Doğru, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Valiyi ilk karşılayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Sevgievleri'nde kalan iki kız çocuğu oldu. Kız çocukları valiye çiçek verdi. Vali de onlara teşekkür ederek yanaklarında öptü. Vali Savaş daha sonra polis tören kıtasını selamladı, gazetecilerle tanıştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manisa'nın yeni Valisi Abdurahman Savaş bir tatil gününde gelip makamına oturduğunu belirterek, 'Yarın programlarımız var. Bana tatil gününüzde vakit ayırdığınız için hepinize teşekkür ederimö dedi. 3 Mayıs kararnamesiyle Nevşehir Valiliği'nden Manisa Valiliği'ne atandığını hatırlatan Savaş, 'Atama kararı uyarınca son derece onurlu Manisa Valiliği görevime başlamış bulunuyorum. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Manisa çok önemli bir ilimiz. Tarih boyunca hayati misyonlar üstlenmiş, fonksiyonlar icra etmiştir. Günümüzde de ülke ekonomisine sanayi ve tarımsal üretimi ile ihracatı ile önemli katkılar sağlamaktadır. Sahip olduğu potansiyel, üstün sosyal ve kültürel değerleri, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmeyi arzu ve ümit etmekteyim ve bundan mutluluk duyacağım. Halkımız, kurumların kendilerine sağladığı hizmetlerin en iyisine layıktır. Manisa'da görev yapacağımız süre zarfında, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışkan halkımızla önemli hizmetleri birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorumö dedi.

Hizmet yarışında daha önce başlanan çalışmaların titizlikle takip edileceğini kaydeden Savaş, 'Çalışmalarımızda temel yaklaşımımız insan odaklı bir anlayışla, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen, ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Bu doğrultuda bize yol gösteren ana ilke herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adalet anlayışıdır. Sürekli olarak vatandaşımızın arasında, yanında olacak ve bize ulaşmalarına imkan sağlayacağız. Bu genel ilkeler çerçevesinde tüm kurumlarımızla birlikte ortak hedefimiz ilimizin her alanda gelişmesi olacak ve bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valisi Savaş Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement