Van Bakan Yılmaz Güç Birliği Platformu Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van Bakan Yılmaz Güç Birliği Platformu Toplantısına Katıldı

Van Bakan Yılmaz Güç Birliği Platformu Toplantısına Katıldı
15.03.2016 19:13

Bakan Yılmaz, Van tekstil kentte incelemelerde bulundu (ek)BAKAN YILMAZ GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISINA KATILDIVan'da Sivil Toplum Kuruluşların'dan oluşan Güç Birliği Platformu Mütevelli Heyeti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yılmaz, Van tekstil kentte incelemelerde bulundu (ek)

BAKAN YILMAZ GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISINA KATILDI

Van'da Sivil Toplum Kuruluşların'dan oluşan Güç Birliği Platformu Mütevelli Heyeti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantının açılış konuşmasını Vatso Başkanı Necdet Takva yaptı. Daha sonra Ak Parti Van Milletvekili ve Güç Platformu Mütevelli Heyeti Başkanı Beşir Atalay'ın moderatörlüğünde toplantı yapıldı. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerini söz aldığı toplantıda son olarak Bakan Cevdet Yılmaz konuştu. Bakan Yılmaz, bu tür platformların kalkınma açısından çok önemli olduğunu belirterek, Van'da böyle bir platform kurumlasının umut verici olduğunu söyledi.

ORTAK ÇABAYLA TERÖRDEN KURTULABİLİRİZ

Terör hadiselerinin kendilerini gündemden koparamayacağını belirten Bakan Yılmaz, kalkınma için çalışmaları aksatmadan sürdüreceklerini söyledi. Bakan Yılmaz, "Terörün iki tür maliyeti var. Can kayıpları ve dolaylı olarak ekonomik zaralar. Ekonomik zararlar terör nedeniyle yapılamayan işler, yapılamayan ticaret, kullanılamayn meralar, bölgeye gelmeyen nitelikli elemanlar zarardır. Ama hepimizin ortak çabasıyla terör belasından kutulabilirz" dedi.

HER İLDE BÖYLE PLATFORMLARA İHTİYAÇ VAR

Platformun çok önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, her ilde böyle bir platformun olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu tür bir girişim kalkınmaya odaklı ve ilin bütününe odaklı platform. Bunu herkesin değerlendirmesinde fayda var. Bu platformlar ortak akıl platformudur. Herkesin farklı aklı ve düşüncesi var. Bunları birleştirip etkileşim kurup daha bilgi temelli sorunlara yaklaşmak, aynı zamanda ortak hedefleri getirecektir. Bu plaftormda gelecek toplantılarda sonuç alıcı çalışmalar yapılacaktır. Güç birliği plaftormunda ortaya çıkacak bazı projeleri cezibe merekizi programımızdan finanse edeceğiz. Ayrıca Kapıköy bu bölge için çok önemli. Kapıköy için ne gerekiyorsa yapacağız. Kapıköy sınır kapısını mutlaka geliştirmemiz gerekir. Doğuanadolu ve Doğu Karadenizin kalkınması için Kapıköy çok önemli. Bu aralar İranla ticaretin kolaylatırılması için müzakereler yapıyoruz. İranla ticareti üst noktalara çıkaracağız. Kapıköy sadece mal değil, hizmet ticareti içinde önemli. Van turist bakımandan payını alabilir. Sağlık ve eğitim turizmi daha fazla olabilir" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

VAN,(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Bakan Yılmaz Güç Birliği Platformu Toplantısına Katıldı - Son Dakika


Advertisement