Van'da Belediye, 'Kelebek Hastası' Kardeşlere Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Van'da Belediye, 'Kelebek Hastası' Kardeşlere Sahip Çıktı

Van\'da Belediye, \'Kelebek Hastası\' Kardeşlere Sahip Çıktı

VAN'ın Özalp ilçesinde oturan Karakoç ailesinin halk dilinde 'kelebek' olarak bilinen 'epidermolizis bülloza' hastası 2 çocuğun yardımına Van Büyükşehir Belediyesi koştu.

20.11.2017 12:32

VAN'ın Özalp ilçesinde oturan Karakoç ailesinin halk dilinde 'kelebek' olarak bilinen 'epidermolizis bülloza' hastası 2 çocuğun yardımına Van Büyükşehir Belediyesi koştu. Büyükşehir Belediyesi, aileye sosyal yardımda bulunurken, çok nadir dışarı çıkan Karakoç kardeşler, ilk kez sinemayla tanıştı.

Van ve ilçelerinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri,  bu kez de  Özalp ilçesine bağlı Çalımlı mahallesinde yaşayan 10 nüfuslu Karakoç ailesine ulaştı. Sosyal Hizmet uzmanlarının yaptıkları tespitler sonucunda ailenin maddi durumunun kötü olduğu ve 2 çocuğunun doğuştan 'kelebek hastası' olduğu belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda ekonomik olanaksızlıklarla karşılaşan aileye sosyal kart verilerek maddi yardımda bulunuldu. Yine çocukların rahat uyumaları için ağrı giderici özel şişme yatak alındı.

İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİLER

Hastalıkları nedeniyle zor günler yaşayan ve nadiren dışarı çıkan 17 yaşındaki Ergin ve 12 yaşındaki Serkan Karakoç kardeşlere, sosyal hizmet uzmanları tarafından bir sürpriz yapıldı. Sabah saatlerinde evden alınan Ergin ve Serkan sinemaya ve yemeğe götürülerek keyifli bir gün geçirmeleri sağlandı. Yaşamında ilk kez sinemaya gittiğini söyleyen Ergin Karakoç, "Hastalığım nedeniyle çok zor günler geçiriyorum. Dışarı çıkmakta ve akranlarımla bir araya gelmek hemen hemen imkansız. Büyükşehir Belediyesi ben ve kardeşime unutamayacağım bir gün yaşattı. İkimiz adına çok keyifli bir gün geçirdik. Bugün ben ve kardeşim İlk kez sinemaya geldik. Her şey için çok teşekkür ediyorum" dedi.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Belediye, 'Kelebek Hastası' Kardeşlere Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement