Vanlı Ressamdan Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Vanlı Ressamdan Örnek Davranış

Vanlı Ressamdan Örnek Davranış

Balıkesir'de yaşayan Vanlı ressam Salih Cengiz, Antalya'da açtığı serginin gelirini Van'a gönderecek.

27.01.2012 10:08

Balıkesir'de yaşayan Vanlı ressam Salih Cengiz, 644 kişinin yaşamını yitirdiği memleketinde hemşehrilerine destek olabilmek için Antalya'nın Muratpaşa Belediye fuayesinde resim sergisi açtı.Antalya Van Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde gerçekleşen resim sergisinin açılışını Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile davetliler yaptı. Geliri Van'a gönderilecek sergide 32 yağlı boya resimin bulunduğunu söyleyen 62 yaşındaki Vanlı ressam Cengiz, Doğup büyüdüğüm şehrime bir nebze olsa katkı sağlamak istedim dedi.

25 BİN VanLI Antalya'DA

Daha önce Van'ın ilçelerinde kaymakamlık yaptığını söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, ressam Salih Cengiz'i kutlarken, Antalya'da 25 bin Vanlı'nın olduğunu, 3 bin 500'nun de devlet misafirhanelerinde konuk etmeyi sürdürdüklerini söyledi. Vali Yardımcısı Eren, Eserler bir dönem görev yaptığım Van'ı yaşattı dedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de, Vanlı ressamın bu güzel davranışını gönülden alkışlıyorum dedi.

32 eserin yeraldığı sergide, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası gibi kentin önemli simge bölgeleri tuale yansımış. Eserler 750 ile 5 bin lira arasında fiyat taşıyor. 62 yaşındaki ressam Salih Cengiz, 24 kişisel serginin yanısıra birçok karma sergiye katıldı. Pek çok kurum ve müzede eseri bulunan Cengiz çalışmalarını Edremit'in Altınoluk Beldesi'ndeki atelyesinde sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vanlı Ressamdan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement