Venezuela'da Bir Grup Fabrikaya Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Venezuela'da Bir Grup Fabrikaya Saldırdı

Venezuela\'da Bir Grup Fabrikaya Saldırdı

Venezuela'da sağ muhalefetin protestoları hız kesmiyor.

09.05.2017 11:50

Venezuela'da sağ muhalefetin protestoları hız kesmiyor. Dün şiddet yanlısı bir grup Lara eyaletinde bir fabrikaya saldırdı. Öte yandan dün Merida'daki gösterilerde 2 protestocu ve 1 polisin yaralanması üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Enerji Bakanı Luis Motta Domínguez dün şiddet yanlısı bir grubun, Lara eyaletindeki Carora kentinde yer alan Ulusal Elektrik Şirketine (Corpoelec) ait sayaç fabrikasına saldırdığını açıkladı. Venezuela Televizyonu'na telefonla bağlanan bakan saldırganların bilgisayarlara ve evraklara zarar verdiğini açıkladı. "Bunlar sağcı liderlerin desteklediği teröristler" diyen bakan, Önce Adalet Partisi'nin lideri ve Venezuella Ulusal Meclis Başkanı Julio Borges'i işaret ederek muhalefet liderlerinin "huzursuzluk ve felaket" getirdiğini söyledi.

Borges, 5 Mayıs'ta ABD'li üst düzey askeri yetkili Herbert Raymond McMaster ile görüşmüş, bu görüşmeyi 6 Mayıs'ta Twitter üzerinden duyurmuştu. Beyaz Saray da bir açıklama yaparak sağ muhalefet ile "hızlı ve barışçıl bir biçimde krize son vermek gerektiği konusunda anlaştıklarını" açıklamıştı.

Venezuela devlet başkanı Nicolas Madura ise ABD yönetiminde bazı devletlerin Venezuela'da sosyalizmin çökertilmesi kampanyasını desteklemekle suçlamıştı.

Muhalefet ise sokakları terk etmiyor. Sağ partilerin oluşturduğu muhalefet koalisyonu Demokratik Birlik Masası (MUD), "demokrasiyi sokakta kurmak" iddiasıyla gösterilere devam edeceğini duyurdu.

Nisan ayından itibaren ülkede süren olaylarda 37 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 750 kişi de yaralanmıştı. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Venezuela'da Bir Grup Fabrikaya Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement