Venezuela'da Yönetim Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Venezuela'da Yönetim Karşıtı Gösteriler

Venezuela\'da Yönetim Karşıtı Gösteriler

Göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 3 kişi öldü Yaklaşık bir aydır süren yönetim karşıtı gösterilerde toplam ölü sayısı 25'e yükseldi Güney Amerika Ülkeleri Birliği dışişleri bakanları, Şili'de toplandı.

13.03.2014 13:44

Yönetim karşıtı gösterilerin 12 Şubat'tan bu yana devam ettiği Venezuela'da, güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda üç kişinin daha öldüğü bildirildi.

Yetkililer, Carabobo eyaletindeki Valencia kentinde çıkan çatışmalarda biri öğrenci iki sivil ile bir askeri yetkilinin yaşamını yitirdiğini, bir aydır devam eden yönetim karşıtı gösterilerden ölenlerin sayısının 25'e yükseldiğini açıkladı.

Çatışmalarda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Muhalefet lideri Henrique Capriles, ölümlerin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Valencia'da bir genç daha öldürüldü. Buradan (Devlet Başkanı) Nicolas Maduro'ya soruyorum: Daha kaç kişi ölecek, kaç kişi yaralanacak? Ülkenin şu an içinde bulunduğu durumdan sen ve hükümetin sorumlu" diyerek tepkisi dile getirdi.

Başkent Caracas'ta da yönetim karşıtı gösteriler devam ediyor. Güvenlik güçleri, Maduro'yu istifa etmeye çağıran, taş ve molotofkokteyli fırlatan öğrencileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Görgü tanıkları, hem göstericilerden hem de güvenlik güçlerinden çok sayıda yaralanan olduğunu söyledi.

12 Şubat'tan bu yana devam eden gösterilerde bin 300 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 100'ü hala gözaltında.

Venezuela'da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Nicolas Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor.

Güney Amerika dışişleri bakanları, Şili'de bir araya geldi-

Bu arada Güney Amerika Ülkeleri Birliği dışişleri bakanları, Venezuela'daki ekonomik ve siyasi krizi görüşmek için Şili'de bir araya geldi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından dışişleri bakanlarının bir karar üzerinde anlaşmaya vardığı açıklandı. Venezuela Dışişleri Bakanı Elias Jaua da 'tatmin edici' bir anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Merkezi ABD'de bulunan Amerikan Devletleri Örgütü'nün Venezuela'daki krize çözüm bulma girişimleri ise reddedildi.

Venezuela'ya gözlemci gönderilmesi önerisinde bulunan Amerikan Devletleri Örgütü Başkanı Jose Miguel Insulva'yı da eleştiren Maduro, Venezuela'nın içişlerine karışmaya kimsenin hakkı olmadığını, Chavez'i egemenliklerini savunarak onurlandıracaklarını belirtti. - Sao Paulo

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela'da Yönetim Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement