Vergi Rekortmenleri Plaketle Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Vergi Rekortmenleri Plaketle Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Plaketle Ödüllendirildi

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Grand Terme Otelde düzenlenen kokteylde vergi rekortmenlerine plaketleri verildi.

27.02.2013 15:27

Vergi rekortmenleri ödül törenine Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Ağır Ceza Reisi Şeyhmus Yeşiltaş, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Kudret Saylam ile birlikte iş adamları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de hizmetlerin kalitesinin her geçen gün arttığını belirterek, bu hizmetlerin yapılması için devletin vatandaştan vergi topladığını söyledi.

Kırşehir'de geçen yıl yatırımlar için genel ve katma bütçeli daireler eliyle devletin 554 milyon TL harcadığını ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, aynı yıl vergi tahakkukunun 306 milyon lira, tahsilâtının ise 210 milyon TL olduğunu belirtti.

Verginin sağlıklı toplanabilmesi için vatandaşların da kayıt dışı ile mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "İlimizde bölünmüş yollar yapıldı. Bu yol üzerinde beton asfalt çalışmaları devam ediyor. Adliye binamız bitti. Hastanemiz modern ve çağdaş bir hastane olarak hizmete açıldı. Buna benzer hizmetleri çoğaltabiliriz. Bu hizmetlere harcanan para 554 milyon TL. 306 milyon lira tahakkuk eden vergimiz var. 210 milyon lira da vergi tahsilâtı var. Devletimizin ilimizde topladığı vergiler, yatırım harcamalarının ancak % 41'ini karşılıyor," şeklinde konuştu.

Defterdar İsmet Tapar'da yaptığı konuşmada, Kırşehir'de 2012 yılı vergi ve kamu giderlerine ilişkin rakamlar vererek, "Kırşehir'de tahakkuk eden vergi miktarı 306 milyon TL iken, yapılan tahsilât miktarı ise 210 milyon TL (% 69) olarak gerçekleşmiştir," şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisinde 4 milyon 670 bin TL ile birinci olan Petlas Lastik Sanayi AŞ ile ilk 5'e giren Meytaş Mermer AŞ, Çemaş Döküm AŞ, Ahi Güven Gıda AŞ ve Granitaş AŞ'ye plaketleri verildi.

Gelir vergisinde 134 bin TL ile birinci olan İsmail Eskihoran'a, Ömer Dalgalı, İsmet Aslan, Tahsin Üçgül ve Mustafa Aksoy'a plaketlerinin verildiği program, İlköğretim Okulları arasında yapılan vergi konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vergi Rekortmenleri Plaketle Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement