Vicdan Konvoyu'na Destek - Son Dakika
Güncel

Vicdan Konvoyu'na Destek

- Vicdan Konvoyu'na destek toplanan vatandaşlar Vicdan Konvoyuna katılan kadınlardan görüntü Dua edilmesi İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün konuşması Dilek feneri uçurulması Otobüsün yola çıkması Vicdan Konvoyu'na destek AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bir grup kadın,...

08.03.2018 03:28

- Vicdan Konvoyu'na destek toplanan vatandaşlar

Vicdan Konvoyuna katılan kadınlardan görüntü

Dua edilmesi

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün konuşması

Dilek feneri uçurulması

Otobüsün yola çıkması Vicdan Konvoyu'na destek

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bir grup kadın, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen Vicdan Konvoyu'na destek amacıyla Hatay'a hareket etti.

Afyonkarahisar'da da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir grup kadın yola çıkmak üzere Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu önünde buluştu.

Grup adına açıklama yapan İHH Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ertürk, 8 yıldır Suriye'de devam eden kirli savaşta binlerce masum insanın hapislere girdiğini söyledi.

İnsan hakları gözlemcilerinin kayıtlarına göre 6 bin 736 kadının cezaevlerinde tutsak halde olduğunu belirten Ertürk, şunları kaydetti:

" İstanbul'dan 450 sivil toplum kuruluşu ile 55 ülkeden katılımcıyla birlikte yola revan olan konvoy, Adana'ya ulaştı. Biz de Afyonkarahisar'dan duyarlı hanım kardeşlerimizle birlikte buradan önce Adana'ya gideceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise tüm dünyaya hep birlikte 'Suriyeli kadınlar yalnız değildir' ve 'Bizler dünya coğrafyasındaki hanım kardeşlerimizle birlikte bu kardeşlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz' diyerek Hatay'da yapılacak basın açıklamasına katılacağız. Bu anlamlı organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Yapılan duaların ardından kadınlar dilek fenerleri uçurdu ve otobüsle yola çıktı.

Vicdan Konvoyu\'na Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vicdan Konvoyu'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement