"Çözüm Süreci Daha da Güzelleşerek İlerleyecek" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm Süreci Daha da Güzelleşerek İlerleyecek"

"Çözüm Süreci Daha da Güzelleşerek İlerleyecek"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, "İnşallah çözüm süreci kalıcı olarak daha da güzelleşerek ilerleyecek." dedi.

27.06.2014 21:26  Güncelleme: 09:22

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, "İnşallah çözüm süreci kalıcı olarak daha da güzelleşerek ilerleyecek ve ülkemizin her noktasında aynı huzurun yaşandığı ortamların olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Baş, Van Gölü çevresindeki Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerini ziyaret ederek yatırımlarla ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Van Edremit Su Sporları Merkezi'nden hızlı deniz otobüsüyle Bitlis'in Adilcevaz ilçesine hareket eden Baş, burada Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve belediye encümenleri tarafından karşılandı.

İlk olarak Adilcevaz Belediyesine geçerek çalışmalar hakkında bilgi alan Baş, daha sonra karayoluyla Ahlat ilçesine geçti.

Burada da Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret eden Baş, ilçede yatırımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kendisine hediye edilen yöreye özgü hediyeleri alan Baş, Tatvan ilçesine geçerek Tatvan Limanı'ndaki camide cuma namazı kıldı ve ardından Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'u ziyaret etti.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık olarak, hükümet olarak çok önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Ülkenin birçok yerinden daha güzel hizmetlerin bölgede gerçekleştirildiğini anımsatan Baş, şöyle konuştu:

"Bölge turizm özelliği ortaya çıkan, çok güzel bir bölge. Bölgenin gerçekleştirilen hizmetlere, daha önceden layık olduğuna inanıyorum. Keşke daha önceden yapılmış olsaydı. Tatvan ilçemizde hizmet bekleyen bir ilçemiz. Başkanımızın hizmete başlamasıyla ilçe güzel hizmetlerle tanışacaktır. Feribotlarımızı iskele inşaatlarımızı inceledik. Yıl sonu itibariyle yeni feribotlarımız hizmete başlayacak. Böylece eski 4 feribot devre dışı kalacak. Üstün kapasiteye sahip feribotlarla hizmetleri arttıracağız. Feribotla birlikte iskelemizde tamamlanacak. Böylece hizmetler aksamadan yürüyecek. Bölgede hizmetler katlanarak devam edecek."

Yaptıkları hizmetlerin faydasını görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Baş, devam eden yatırımların son durumunu tespit etmek amacıyla bölgeyi dolaştıklarını ifade etti.

Seyahat süresince çok olumlu hizmetlere tanıklık ettiklerini kaydeden Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Van denizinde, hakikaten bir denizde yapılması gereken her şeyin yapılması gerektiğini gördük. Hükümetimiz döneminde gayet güzel deniz tesislerinin yapıldığına tanıklık ettim. Karadan dolaşmak istiyorduk ama özellikle denizden nasıl seyahat edildiğini görmek istedik. Deniz otobüslerini burada nasıl kullanıldığını gördük. Daha önce buraya bir defa gelmiştim. Bazı yerleri gezme imkanım oldu ancak bazı bölgelere gidememiştik. O zaman güvenlik nedeniyle bazı bölgeler yasaktı. Ama şimdi çözüm süreciyle birlikte bu sorunlar ortadan kalktı. İnşallah çözüm süreci kalıcı olarak daha da güzelleşerek ilerleyecek ve ülkemizin her noktasında aynı huzurun yaşandığı ortamların olduğunu hep birlikte göreceğiz."

Baş, konuşmasının ardından Ankara'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Süreci Daha da Güzelleşerek İlerleyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement