Yaralı Asker Baba Ocağında - Son Dakika
Güncel

Yaralı Asker Baba Ocağında

Görüntü Dökümü: Yusuf Bilgiç'in baba evinden detay Yusuf Bilgiç ile röportaj Yaralı asker baba ocağında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Bilgiç, Aksaray'ın Ortaköy ilçesindeki babaevine geldi.

30.01.2016 18:42

Görüntü Dökümü:

Yusuf Bilgiç'in baba evinden detay

Yusuf Bilgiç ile röportaj Yaralı asker baba ocağında

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Bilgiç, Aksaray'ın Ortaköy ilçesindeki babaevine geldi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinden geçici görevlendirme ile Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderilen Uzman Çavuş Yusuf Bilgiç (24), PKK ile girdiği çatışmada bacağından vurularak yaralandı.

Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırılan Bilgiç, daha sonra GATA'ya sevk edildi. Burada tedavisi tamamlanan yaralı asker, Ortaköy ilçesine bağlı Çiftevi köyündeki baba evine geldi.

O anları anlattı

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'nın Patnos ilçesinde görev aldığını, geçici görevlendirme ile Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiğini belirtti.

Görev süresince operasyonlarda yer aldığını anlatan Bilgiç, "10. günümüzde bizi pusuya düşürdüler. Üzerimize kurşunlar yağdı. Tabii bizler de karşılık verdik. Bize el bombası attılar, kaçalım derken bir kurşun bacağıma isabet etti. Bacağımda yanma hissettim ama kaçmaya devam ettim" dedi.

Görev arkadaşlarının bacağına turnike yaparak olay yerinden uzaklaştırdıklarını aktaran Bilgiç, "Böylece kan kaybını önlediler. Bir saat boyunca bulunduğumuz yerden çıkamadık, çok tehlikeli yerdi. Diyarbakır Askeri Hastanesinde bir gün boyunca yoğun bakımda kaldım, sonra GATA'ya sevk edildim. Şimdi de evimdeyim" diye konuştu.

Yaralı askerin babası Ramazan Bilgiç ise oğlunun yanında olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaralı Asker Baba Ocağında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Asker Baba Ocağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement