Yardımın Reklam Edilmesine İnceleme - Son Dakika
Güncel

Yardımın Reklam Edilmesine İnceleme

Yardımın Reklam Edilmesine İnceleme

Bafra'da Müftülüğün, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle toplam 468 öksüz ve yetim çocuğa yardım yapmasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet sitesinden duyurulmasına tepkiler sürüyor.

26.04.2011 17:15

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Müftülüğün, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle toplam 468 öksüz ve yetim çocuğa maddi ve kırtasiye yardımı yapmasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet sitesinden duyurulmasına tepkiler sürüyor. Yardım alan çocukların fotoğraflarıyla, isimlerinin tek tek yazılarak siteden kamuoyuna duyurulmasıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kendilerinin verdiği liste üzerine İlçe Müftülüğü'nün yardım yaptığı 468 yetim çocuğun ismini internet sitelerinde yayımlayarak bir skandala imza attı. Müftülük, annesi veya babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocukların tespiti için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardım istedi. Yapılan araştırma sonucu ilçede 700 yetim çocuktan 468'inin yardıma ihtiyacı olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Bafra Kültür Merkezi'nde Müftülük tarafından düzenlenen etkinlikle 468 çocuğa geçen 20 Nisan tarihinde 100 TL ile kırtasiye yardımında bulunuldu. Törene Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Belediye Başkanı AK Parti'li Zihni Şahin ve ilçe protokolü de katıldı.

Para yardımı alan bazı çocukların başlarını öne eğmeleri dikkat çekti. Törende para yardımı alan öğrencilerin isim listesi ise aynı gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde isim isim yer aldı. Sitede "Bafra Müftülüğünce Yardım Yapılacak Öğrenci Listesi" başlıklı haberin altında yardım alan 468 öğrencinin adı soyadı, okul adı, gelir durumu, annesinin ya da babasının mı vefat ettiği, evinin kira olup olmadığı bilgileri bulundu. Ayrıca gecede çekilen fotoğraflar da siteye konuldu.

İlçede olayın duyulması ve tepki görmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aynı gün listeyi siteden kaldırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, isim listesinin sitede yer aldığından haberi olmadığını söyleyerek, bu durumun hoş olmadığını dile getirdi.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "İsimlerin sitede yayınlandığını görünce üzüldüm. Konunun iç yüzü araştırılıyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise bu konuda çok hassas olduklarını belirterek, "İnceleme başlattık. Yardım yapılırken çevre ile paylaşılmaması gerekir. Hatta yardım alan çocukların bile birbirinden haberinin olmaması lazım. Gerekli incelemeyi yapıyoruz. İnceleme sonunda gereken yapılacaktır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yardımın Reklam Edilmesine İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement