Yaşarken Öldü - Son Dakika
Güncel

Yaşarken Öldü

Yaşarken Öldü

İbrahim Şen, geçen aralık ayında 17 gün tedavi gördüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde taburcu olmasına rağmen kayıtlarda 'öldü' gösterildi.

21.02.2012 13:25  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de iki yıldır yatalak durumda olan epilepsi hastası 56 yaşındaki İbrahim Şen, geçen aralık ayında 17 gün tedavi gördüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde taburcu olmasına rağmen kayıtlarda 'öldü' gösterildi.

Merkez Toroslar İlçesi'nde oturan ve yaklaşık 10 yıldır epilepsi hastası olan İbrahim Şen, geçen 3 Aralık 2011'de fenalaşınca Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede 1 gün yattıktan sonra da taburcu oldu. 10 gün sonra yeniden rahatsızlanan işçi emeklisi 1 çocuk babası İbrahim Şen, bu kez aynı hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınarak 16 gün süreyle tedavi gördü.

Daha sonra taburcu olan Şen'in, bir süre sonra ilaç ve alt bezini almak üzere hastaneye nüfus cüzdanıyla giderek işlem yapmak isteyen yeğeni Hüseyin Şen'e, görevli memur 'amcan ölü görünüyor, işlem yapamam' demesiyle kayıtlarda ölü göründüğü ortaya çıktı. Bu durum karşısında şoke olan yeğeni Hüseyin Şen, Akdeniz İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gitti, ancak amcasının buradaki kayıtlarda da ölü gözüktüğü anlaşıldı.

EMEKLİ MAAŞI KESİLDİ

Yapılan araştırmada İbrahim Şen'in Mersin Devlet Hastanesi'ne 3 Aralık'ta yatıp, 4 Aralık günü taburcu olduğu gün kayıtlara 'ölü' olarak yazıldığı belirlendi. Şen'in ölümünün nüfus kayıtlarına işlenmesi tamamlanmadan, 16 günlük ikinci tedavisini sorunsuz yaptığı bildirildi.

Devlet Hastanesi'nden adına düzenlenen 'ölüm tutanağının' Akdeniz Nüfus Müdürlüğü'ne ulaşmasından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da maaşı kesildi.

İlaç ve bezini almak üzere işlem yaptırmak üzere gittiği hastanede amcasının kayıtlarda ölü olduğunu öğrenince şok olduğunu anlatan Hüseyin Şen, Kimliği gösterdiğimde memur bana, 'amcanız ölü görünüyor' dedi. Duyduğumda inanmadım. Bunun üzerine Nüfus Müdürlüğü'ne gittim. Hastanenin raporuna göre öldüğü kayıtlara geçmiş. Ölü gösterilmesinin ardından maaşı, sigortası iptal oldu. Mağdur duruma düştü. Şu anda ne mama, ilaç ve bez alacak parası var. Hastaneye görüşmeye gittik. 'Tamam düzelteceğiz. Kendi aramızda sorunu çözelim, bütün masraflarını karşılayacağız, ilacını da, mamasını da vereceğiz. Eğer rahatsızlanırsa hastaneye de yatıracağız. Sizi hiç mağdur durumda bırakmayacağız' dediler. Hastaneye gittiğimizde ise bana iki kutu mama, bir paket bez verdiler. Amcam mağdur durumda. Tek geçim kaynağı da emekli maaşı. Aile perişan oldu dedi.

Eşinin emekli maaşının kesilmesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydeden 52 yaşındaki Zeynep Şen, Yaşayan eşimi hastanede öldürdüler. Bunun üzerine maaşı da kesildi, ilaçlarını da alamadık. Konu komşudan bir şekilde idare ediyoruz. Ama mama, ilaç ve bezini alamıyoruz diye konuştu.

Mersin 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dava ile yaşadığını ispat etmeye çalışan İbrahim Şen ise, Ben yaşıyorum, ben yaşıyorum diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement