Yemen'in Dostları Grubu Toplantısı Londra'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yemen'in Dostları Grubu Toplantısı Londra'da Yapıldı

Yemen\'in Dostları Grubu Toplantısı Londra\'da Yapıldı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Yemen'in uluslararası toplum için önceliği korunmalı" "Uluslararası toplum, Yemen'in geçiş sürecine zarar verecek hiçbir şeye, özellikle de terörizme izin vermeyecektir"

29.04.2014 20:57

Yemen'de istikrar, refah ve toplumsal huzurun sağlanması amacıyla sarf edilen çabalara destek vermek amacıyla 2010 yılında kurulan Yemen'in Dostları Grubu'nun 7. toplantısı İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı.

Birleşik Krallık, Suudi Arabistan ve Yemen hükümetlerinin eş başkanlık yaptığı toplantıda konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, dostluk grubunun kurulmasından bu yana önemli mesafeler katedildiğini belirterek "Yemen'deki geçiş sürecinde çok önemli bir noktaya geldik. Yemen Ulusal Diyalog Konferansı herkesin bildiği gibi sona erdi ve bu konferansın sonuçlarını uygulamak için ulusal bir yetkili makam oluşturuldu. Yeni anayasa için çalışmalar ise devam ediyor" diye konuştu.

Yemen'in karşı karşıya olduğu zorlukların da farkında olduklarını dile getiren Hague, El Kaide'nin tehdit oluşturmaya devam ettiğini, insani durumun ciddiyetini koruduğunu, ekonominin kırılgan olduğunu kaydetti. Dolayısıyla Yemen'in Dostları Grubu'nun çalışmalarını sürdürmesinin ve uluslararası desteğin devam etmesinin önemli olduğunu söyleyen İngiliz Bakan, "Yemen'in uluslararası toplum için önceliği korunmalı" dedi.

Uluslararası toplumun Yemen'in geçiş sürecine zarar verecek hiçbir şeye, özellikle de terörizme izin vermeyeceğini vurgulayan Hague, Yemen'de yeni anayasa sürecinin ve ekonomik büyümenin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Londra, Yemen'in Dostları Grubu toplantısına geçen yıl mart ayında da ev sahipliği yapmıştı. Son toplantı ise yine geçen yıl New York'ta gerçekleşmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Londra'da yapılan toplantıya katılmış ve Türkiye'de bir Yemen Uluslararası Yatırımlar Konferansı düzenlenmesini önermişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'in Dostları Grubu Toplantısı Londra'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement