Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçime Doğru

Yerel Seçime Doğru

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım: "Ne yaşam tarzınıza, ne düşüncenize, ne tercihlerinize, ne siyasi görüşünüze karışırız. Bizim tek karıştığımız şey hizmettir"

10.01.2014 11:55

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Ne yaşam tarzınıza, ne düşüncenize, ne tercihlerinize, ne siyasi görüşünüze karışırız. Bizim tek karıştığımız şey hizmettir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Beydağ İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Yıldırım, 10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirterek, gazetecileri kutladı.

Büyükşehir belediye başkanlığı görevinin artık daha önemli hale geldiğini kaydeden Yıldırım, önceden İzmir Büyükşehir Belediye sınırları denilince İzmir'in içi, merkez ilçelerinin anlaşıldığını, yapılan düzenlemelerle 12 bin kilometrekare İzmir il hudutları içinde kalan 4 milyon kişinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğuna girdiğini, seçilecek başkanın "Beydağ ile benim işim olmaz" deme lüksüne sahip olmadığını ifade etti.

Yıldırım, Meclis'e belediyelerle ilgili yasayı getirdiklerinde CHP'nin amansız bir muhalefet yaptığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"(Ülkeyi böleceksiniz, siz yerel yönetimlere çok büyük yetkiler veriyorsunuz, üniter devlet yapısına zarar verir) diye. Sonra yasaya öyle bir sarıldılar ki seçim olmadan buralarda ufak tefek işler yapmaya başladılar. Bu telaş niye? Şimdi bunlarla kimsenin gözünü boyayamazsınız. Milli mücadele gibi yasanın çıkmasına muhalefet edeceksiniz, sonra da yasa çıkınca uygulamaya geçmeden seçime yönelik çalışmalara gireceksiniz. İzmirli bunu yutmaz, Beydağlı hiç yutmaz. Biz geldik İzmir'i, İzmir konularını gündeme getirince bunların üzerinden ölü toprağı kalktı. Çalışmaya başladılar.  2011'den önce yatırım bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 55'den fazla değildi. Yatırım bütçesi gerçekleşmesi yüzde 60'ları geçmiş. Ellerindeki parayı hala kullanamamışlar. Ondan sonra da 'Bizim paralar Ankara'ya gidiyor.' ya verileni yapmamışsın, onu yap, eksiğin varsa yine iste".

Beydağ'ın en önemli probleminin göç olduğunu, iş imkanı olmadığı için gençlerin ilçeden ayrıldığını kaydeden Yıldırım, bölgeye Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçelerinden 100 gence iş imkanı sağlayacak bir çağrı merkezi kuracaklarını, ayrıca sadece aile hekimi olan Beydağ'a ilk etapta bir sağlık ocağı açılacağını açıkladı.

Seçim sürecinde İzmir'in neden 15 sene yokluğa mahkum edildiğini anlatacaklarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

" İzmir'in kaderi bu değil. Birçok il modern belediyecilik anlayışıyla İzmir'in fersah fersah üstüne çıktı. Cumhuriyetin kuruluş ilanının yapıldığı, efelerin diyarı İzmir'e bu yakışmıyor. Bu İzmir'in artık silkelenmesi, ayağa kalkma zamanı geldi. Hemşehrilerimizden şunu istiyoruz, tercihleriniz ne olursa olsun sonuna kadar saygımız var. Ne yaşam tarzınıza, ne düşüncenize, ne tercihlerinize, ne siyasi görüşünüze karışırız. Bizim tek karıştığımız şey hizmettir. Bizim için siyaset hizmettir. Anladığımız iş de bu. Öbür işlere burnumuzu sokmayız. Öyle bir kötü alışkanlığımız yok."

Daha sonra ilçedeki esnafı gezen Yıldırım, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan'ı da makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti. - İzmir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement