YÖK Başkanı Çetinsaya Ahlat'ta - Son Dakika
Güncel

YÖK Başkanı Çetinsaya Ahlat'ta

YÖK Başkanı Çetinsaya Ahlat\'ta

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr.Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.

05.06.2013 18:38

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine geldi. İlçede ilk olarak Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı gezen Prof. Dr. Çetinsaya ile YÖK üyeleri Emin Yılmaz ve Osman Öztürk'e Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Koçak eşlik etti. Çetinsaya ile YÖK üyeleri, Ahlat Belediye Başkanı. Çoban'dan mezarlık hakkında bilgi aldı. Başkan Çoban, 8 bin adet mezar taşı olduğunu ve bu mezar taşlarından sadece 118 tanesinin okunduğunu belirterek, diğer mezar taşlarının okunması için Çetinsaya'dan destek istedi.

Prof. Dr. Çetinsaya, "Ahlat'ta YÖK üyelerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. On sene önce de buralara gelmiş, ziyaret etmiştim. O günden bu güne geldiği gelişimi de yakından görme imkanım oldu. O bakımdan bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ahlat'ımızı bu seviyeye getiren herkese teşekkür ediyorum. Daha da ileriye gitmesini temenni ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin Selçuklu Mezarlığı'nda 8 binden fazla mezar taşı bulunduğunu, her biri sanat eseri niteliğindeki taşların okunması hususunda bir çalışmalarının olup olmayacağını sorması üzerine YÖK Başkanı Çetinsaya şunları söyledi:

"Bu konuda sayın rektörümüz, kaymakamımız ve belediye başkanımız ile de görüştük. Burada bulunan 8 bin mezar taşını Van Üniversitesi'nin, Bitlis Üniversitesi'nin yetiştirdiği öğrencilerle, mezunlarla yapamayız. Belki bütün Türkiye için bir proje geliştirip, gönüllü öğrencilerin gelip burada çalıştığı, yaz kampı yaptığı, her birinin bir mezar taşını sahiplendiği tarih öğrencileri, sanat tarihi öğrencileri için bir proje geliştirebiliriz. Sizler de onlara ev sahipliği yaparsınız. İnşallah hep birlikte bu mesafeyi katederiz diye düşünüyorum."

YÖK heyetine Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından Ahlat bastonu ve Ahlat Şehir Rehberi hediye edildi. Selçuklu Mezarlığı'ndaki mezar taşlarından etkilenen YÖK üyelerinden Osman Öztürk'ün okuduğu Yavuz Sultan Selim'e ait bir şiir ise dinleyenleri duygulandırdı. Daha sonra BEÜ'ye bağlı Ahlat Kültür Merkezi'ni ve Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Çetinsaya, Van'a hareket etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YÖK Başkanı Çetinsaya Ahlat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement