Yüksekdağ: Suruç Karanlık Sürecin Başlangıç Tarihidir - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: Suruç Karanlık Sürecin Başlangıç Tarihidir

Yüksekdağ: Suruç Karanlık Sürecin Başlangıç Tarihidir

Kadıköy'de Suruç Aileleri İnisiyatifi adlı grup tarafından "adalet nöbeti" eylemi gerçekleştirildi.

21.02.2016 00:53

Kadıköy'de Suruç Aileleri İnisiyatifi adlı grup tarafından "adalet nöbeti" eylemi gerçekleştirildi. Anma töreninde konuşan Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ "Suruç Karanlık sürecin başlangıç tarihidir. Eğer sorumlular korunur, gerçekler yalanlarla kapatılmaya devam ederse, Türkiye'ye güneş doğmaz" diye konuştu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, saat 18.00'de Suruç'taki patlamada hayatın kaybedenleri 7'nci ayında Kadıköy Halitağa Caddesi'nde yapılan 33 dakikalık oturma eylemi ile andı. Eylemde Suruç'ta hayatını kaybedenlerin adı ve fotoğraflarının yer aldığı afiş asıldı. "Failler bulunsun hesap sorulsun", "Suruç'u unutma, unutturma" ve " Suruç şehitleri ölüşüzdür" sloganlarının atıldığı eylemde "Gizlilik kararı kaldırılsın" ve "Kalplerimiz adalet için atsın" pankartları açıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı eylemde Suruç'taki patlamada yaşamını yitiren Cemal Yıldız'ın kızı Gamze Yıldız aileler adına açıklama yaptı. Suruç katliamının halklara yönelik yeni bir savaşın başlangıç noktasını oluşturduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yıldız, "Suruç'tan sonra katliamların ardı arkası kesilmiyor. Her gün yeni katliamlar yapılarak ve vahşetin boyutu arttırılarak önceki katliamlar unutturulmaya, barış çığlıkları, adalet talepleri bastırılmaya çalışılıyor. Daha dün Cizre'de taş üstüne taş bırakılmamış, her evin bodrumundan insan bedenleri çıkarılırken, şu anda da Sur'da, İdil'de gözü dönmüşçesine katliamlar yapılıyor" dedi. Sur, Cizre, İdil ve Nusaybin'de yaşanan katliamları hatırlatan Yıldız, "Sınır içinde ölümlere ve zulümlere doymayanlar sınır dışında da Türkiye halklarını kardeş halklarla karşı karşıya getirmeye ve savaş bataklığına sürüklemeye çalışıyorlar. Suruç'tan Cizre'ye katilleri tanıyoruz" diye konuştu.

GERÇEĞE ULAŞMAK İSTEYENLER VURULUYOR

Eylemde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'da bir konuşma yaptı.Yüksekdağ ise, "Bu ülkede gerçeğe ulaşmak zor. Gerçeğe ulaşmak isteyenler vuruluyor, katlediliyor. Bu zulmün, karanlığın ortasında halkların eşitliğinin, kardeşliğinin, barışının olduğunu söyleyenler katlediliyor" dedi.Her şeye rağmen yaşamı büyütme mücadelesini kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Yüksekdağ, "Burada, alanlarda verilen adalet ve barış mücadelesi bu ülkeyi yönetenlerin zulmünden çok daha kudretlidir. Kimse yüreğini karartmasın. Esas güç ve izleyeceğimiz yol, meydanlara ışık olmaktır" diye belirtti.

GERÇEKLER YALANLARLA ÖRTÜLÜRSE TÜRKİYE'YE GÜNEŞ DOĞMAZ

Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Eğer sorumlular korunur, gerçekler yalanlarla örtülmeye devam ederse, Türkiye'ye güneş doğmaz. Bunun için sadece cesur olmak yeter. Halklara bu cesareti gösterme çağrısı yapıyoruz. Ölüm, zulüm üreten bu siyaset son bulmadıkça bu ülkede gülmemiz mümkün değil. Hala bir umut ve şans var. Zulme karşı Türkiye halkaları olarak birleşirsek bu umudu büyütebiliriz" dedi. 33 dakikalık eylem, 33 Suruçta hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasının ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ: Suruç Karanlık Sürecin Başlangıç Tarihidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Batmanlı: yorulduk yeter sılho hendekler atlamaktan abin dağda sen bağda , şehire indi kavga yorulduk yeter sılho hendekler atlamaktan barajı aşmam dedin diyorbakır meydanda halkını kurban etin helalke sılho Sana bir oy almak adına barışa atın bomba ilki diyarbakırda Ankara meydanında kıydın onlarca cana atom bombasını at iktidar ol kolayca yazkbe sılho sana 0 0 Yanıtla

Advertisement