Yurt Dışı Genç Liderler Programı - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışı Genç Liderler Programı

Yurt Dışı Genç Liderler Programı

YTB Başkanı Bülbül, "Türkiye artık sadece gurbetçilerin dövizleriyle ilgilenen değil, onların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamaya çalışan bir ülke." dedi.

26.08.2014 23:24  Güncelleme: 00:17

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, Türkiye'nin artık sadece gurbetçilerin dövizleriyle ilgilenen değil, onların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamaya çalışan bir ülke olduğunu belirtti.

YTB tarafından 4'üncüsü düzenlenen "Yurt Dışı Genç Liderler" programının açılışında konuşan Bülbül, Türkiye'nin son yıllarda çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade ederek, bu değişim ve dönüşümü görmemek için "kör olmak" gerektiğini söyledi.

Türkiye'de geçmişte bazı hataların yapıldığını anlatan Bülbül, bunların azaldığını kaydetti.

Bülbül, Türkiye'nin daha fazla demokratikleşmesi, kan ve gözyaşının azaltılması için bir süreç başlatıldığını dile getirerek, "4-5 yıl önce kan ve gözyaşı vardı. Şehit cenazeleri geliyordu. Bir taraftan temel hak ve hürriyetler noktasında çıta yükseltilirken, bir taraftan da çözüm süreciyle ülkeyi, normalleştiren adımlar attık" dedi.

Ülkede demokratik gelişmelerin ekonomik göstergelerle bağlantılı olduğunu aktaran Bülbül, ekonomik sıkıntıları olan bir ülkenin demokrasisinin yükseltilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin eskiden gurbetçilerin sadece dövizlerini önemseyen bir ülke olduğunu aktaran Bülbül, "Oysa şimdi hiç önemsemiyor. Kendilerini daha çok önemsiyor. Türkiye artık gurbetçilerin dövizleriyle ilgilenen değil, onların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamaya çalışan bir ülke" diye konuştu.

8 ülkeden 52 genç

İlki 2013'te düzenlenen Yurt Dışı Genç Liderler Programı'na bu yıl İngiltere, Almanya, İsveç, Belçika, Fransa, Norveç, Kanada ve İsviçre'den seçilen 52 başarılı genç davet edildi.

Programın ilk gününde İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkan Yardımcısı Fatma Bölükbaş'tan "Türkçe Konuşma ve Yazma Hataları" semineri alan gençler, Prof. Dr. Uğur Derman, Alev Alatlı, Prof. Dr. Sadettin Ökten, kültür tarihçisi-yazar Dursun Gürlek gibi alanında önemli isimlerle bir araya gelerek, çeşitli seminer ve vizyon konuşmalarına katılacak.

Atölye çalışmalarının da yer alacağı programda, ayrıca İstanbul'un ve Bursa'nın tarihi, kültürel açıdan önemli yerleri ziyaret edilecek.

Genç Liderler İstanbul Programı, 31 Ağustos'a kadar sürecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Dışı Genç Liderler Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement