Zihinsel engelli genç 14 gündür bulunamıyor - Son Dakika
Güncel

Zihinsel engelli genç 14 gündür bulunamıyor

Zihinsel engelli genç 14 gündür bulunamıyor

Kuşadası Camikebir mahallesinde oturan Özçelik ailesinin 14 gün önce kaybolan zihinsel engelli çocukları Süleyman Özçelik (16) hala bulunamadı.

08.08.2014 21:16

Kuşadası Camikebir mahallesinde oturan Özçelik ailesinin 14 gün önce kaybolan zihinsel engelli çocukları Süleyman Özçelik (16) hala bulunamadı.

Kuşadası ve çevresinde, emniyet güçleri ve AKUT tarafından aranan gencin bulunması için ailesi ve onu tanıyanlar, "devlet büyüklerinden" yardım istedi.

-"Böyle kalırsa yaşayamaz"

Oğlunun zihinsel engelli olduğunu gözyaşları içinde hatırlatan anne Vasfiye Özçelik, "Türkiye'ye yalvarıyorum benim çocuğumu bulsunlar. Benim çocuğum bakıma muhtaç, böyle kalırsa yaşayamaz" dedi.

- Mahalle sakinleri endişeli

Mahalle sakinleri de pankartlarla, "dilendirmek ya da organları için kaçırılmış" olabileceğinden şüphelendikleri zihinsel engelli Süleyman Özçelik'in bir an önce bulunmasını istediler.

Özçelik'in 3 yıldır eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezinin müdürü Güzin Erguvan "Duyduğumuz kadarıyla Nazilli tarafında da özürlü bir genç kızımız aranıyormuş, acaba bu tür çocuklara göz diken, değişik emeller için kaçıran birileri mi var? Bu konunun üzerine herhalde yetkililer eğiliyordur. Bu konuya bir an önce çözüm istiyoruz" dedi.

- Somut ipucu yok

Kuşadası AKUT ekibinden Nusret Baykara, yirmi kadar ihbarı değerlendirdiklerini, görgü şahitleri olduğunu ancak bir tane bile kamera kaydının bulunmamadığını belirtti.

- Ekipler çevre ilçelerde arıyor -

24 Temmuz günü kayıp olan ve bir gün sonra başvuru üzerine harekete geçen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, zihinsel engelli genci, 2 ekiple çevre ilçelerde aramayı sürdürüyor.

Son ihbarın Germencik ilçesinden geldiğini belirten yetkililer, MOBESE kayıtlarının da incelendiğini belirtti.

-Kuşadası

-Kayıp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zihinsel engelli genç 14 gündür bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement