Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özlem Güngör, yönetim kurulu üyeleri Caner Aksakal, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Vuslat Bektaş, Denetleme Kurulu üyesi Sefa Apaydın, Diyarbakır Şube Başkanı Şihat Şengal Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Aynı zamanda Ankara Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Diyarbakır'da "Tarım ve Kırsal Alanların Geleceği İçin Büyükşehir Yasası" konferansı verirken Oda yöneticileri üyelerde ve diğer odalarla bir araya geldiklerini görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi. Oda Başkanı Özlem Güngör, bölgedeki, Diyarbakır'daki tarımsal problemlerin neler olduğunu tespit etmek, çözüm yollarını beraberce bulmak için bir araya geldiklerini söyledi. Odalarla iyi ilişkiler geliştirmek amacında da olduklarını ifade eden Güngör, gün boyu toplantılar yaptıklarını söyledi. Bütün şubelere tek tek söz hakkı verdiklerini, ağırlıklı olarak kendi çalışmalarından ve karşılaştıkları sorundan söz ettiklerini anlatan Güngör, belediyeler ve STK'larla ilişkilerini sorduklarını ve durum tespiti yaptıklarını ifade etti. Güngör, yeni eşbaşkanlara da başarılar diledi.
ANLI: İHTİYAÇLARIMIZI BURADA TEMİN EDECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, başlangıçta "kırsal kalkınma" adıyla bir yeniden yapılanmayı düşündüklerini ancak bunun yapmak istediklerini karşılamadığını belirterek, "Sonuçta Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı kuruyoruz" dedi.
İkinci olarak da kooperatifçiliğe çok önem verdiklerini belirten Anlı, bununla hem tarım, hem de hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını söyledi. Belediyenin ihtiyacı olan malzemelerin dışarıdan emin etme yerine bunu direk halkla, köylüyle, çiftçiyle çözmeyi hedeflediklerini anlatan Anlı, "Bu konuda çok ciddi adımlar atmak üzereyiz. Belediyenin karşılanabilir ihtiyaçlarını bu şekilde temin etmeyi düşünüyoruz" dedi.
Bölgede hayvancılığın 20-30 yıl içerisinde ciddi bir kayıp içinde olduğunu, bölgenin sulanabilir tarımsal arazinin çok büyük olduğunu ifade eden Anlı, "Diyarbakır'da dört baraj var, aslında bu barajlarımızdan sulama amacıyla yararlanabilsek neredeyse yüzde 90'sanına yakın sulanabilir potansiyelimiz var. Bizlerin bunu daha örgütlü bir mekanizma ile, daha bilinçli yöntemler ile ve doğayı tahrip etmeden ya ekolojik bir yönetim ya da yöntem bulmamız lazım" diye konuştu. İhtiyaçların karşılanırken geri dönülemez tahribatların yaşanmaması için özen gösterdiklerini belirten Anlı, "Doğal organik bir yaşam temel hedefimizdir. Bunu enerjide de düşünüyoruz. Klasik enerji ciddi bir şekilde tartışılıyor. Karbon bazlı hidroelektrik santraller bile artık ciddi şekilde tartışma konusu oldu" şeklinde konuştu.
Güneş enerjisi ve doğaya zarar vermeyen enerji türlerine yönelinmesi gerektiğini ifade eden Anlı, "Yeni bir yaşam iddianız yoksa tek bir başlıkta bunu örgütlemek oldukça zahmetli, en büyük sıkıntımız deneyim paylaşımı, nitelikli kadro ve bu konuda da bir örnek uygulama. Belediyenin de bu konuda ciddi deneyimleri var. Diyarbakır'daki odalarımızın, sivil toplum örgütlerinin ciddi bir deneyim ve duyarlılığı var. Sizin desteğinizi, dayanışmanızı katkılarınızı beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özlem Güngör, Anlı'ya bir çiçek verirken, Anlı konuklarına üzerinde Diyarbakır'ın tarihi ve doğal yapıların kolaj olarak işlendiği bir çini tabak hediye etti.
Son Dakika › Güncel › Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Anlı'ya Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?