Zonguldak İşitme Engelli Oğlunun 'Anne' Diyeceği Günü Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Zonguldak İşitme Engelli Oğlunun 'Anne' Diyeceği Günü Bekliyor

Zonguldak'ta, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Bayram Alan, sağlıklı olan ikizi Bahar Alan ve ablası 11 yaşındaki Kader Alan ile işaret diliyle iletişim kuruyor.

14.11.2017 15:54

Zonguldak'ta, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Bayram Alan, sağlıklı olan ikizi Bahar Alan ve ablası 11 yaşındaki Kader Alan ile işaret diliyle iletişim kuruyor. Anne 40 yaşındaki Hülya Alan, 7 aylık doğan ikizlerinden Bayram'ın ameliyat masrafları için Valiliğe başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını söyledi.

Hülya Alan, 2007 yılında 7 aylık hamileyken ikizleri Bayram ve Bahar Alan'ı dünyaya getirdi. 3 ay kuvözde kalan kardeşlerden Bahar'ın sağlık sorunu çıkmazken, Bayram'ın işitme engelli olduğu fark edildi. Şu anda 10 yaşında olan Beycuma Hamza Halit Sülün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Bayram, ikizi Bahar, ablası Kader ve annesi Hülya Alan ile işaret dili ile iletişim kurabiliyor. Eşinden yıllar önce ayrılan, çocuklarının bakımı için bağlanan aylık 1000 TL maaş ile geçinen Hülya Alan, oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması ve cihaz takılması gerektiğini söyledi. Ameliyat masraflarının karşılanması için Valiliğe başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Hülya Alan, şöyle konuştu

Oğlum duymuyor, konuşamıyor. Devlet hastaneleri de dahil bir çok hastaneye gittim ancak bir netice alamadım. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Orada tedavisinin mümkün olduğunu, ameliyat olması gerektiğini ve bir cihaz takılması gerektiğini söylediler. Bunun için de 50 bin lira para istediler. Benim bunu ödemeye gücüm yok. Ben zaten devletin yardımıyla geçiniyorum. Eğer 1 yıl içerisinde bu tedaviyi yaptırmazsak çocuğum ne duyabilecek ne de konuşabilecek.

Oğlunun okulunu çok sevdiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Hülya Alan, Ben onun okumasını istiyorum. 'Anne' demesini istiyorum. Ben sadece çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Eğer ameliyat olursa hem konuşacak hem de duyacak. Babaları 10 yıldır yok. Tek derdim oğlum dedi.

Zonguldak İşitme Engelli Oğlunun \'Anne\' Diyeceği Günü Bekliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak İşitme Engelli Oğlunun 'Anne' Diyeceği Günü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement