"Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" Konferansı Verildi - Son Dakika
Güncel

"Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" Konferansı Verildi

"Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" Konferansı Verildi

Yeni Yüksektepe Felsefe ve Kültür Derneği – Aktiffelsefe Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale salonunda "Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" başlığı altında bir konferans düzenledi.

25.10.2013 14:53

Konferansı Aktiffelsefe adına C.B.Ü. Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Özmen aktardı. Konferansa Garnizon komutanı Tuğg. Yavuz Ekrem Arslan'ın eşi Hacer Arslan, Belediye Başkan yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Taner Çipiloğlu, Funda Solak, Manisa Yeni Yüksektepe Felsefe ve Kültür Derneği Manisa Şubesi Başkanı Emel Tokuyan, çeşitli öğrenci grupları ile çok sayıda izleyici katıldı.

Günlük hayatımızdaki karşılaştığımız iletişim zorluklarımız, bunların sebepleri ve bunlarla nasıl baş edeceğimiz konuları üzerinde duran Prof. Dr. Erol Özmen, iletişimin tek taraflı olmadığını, biz karşıdaki kişiyi zor insan olarak değerlendirirken bizden kaynaklanan ve farkına varamadığımız bazı zorlukların da olabileceği konusuna dikkat çekti. İletişimin aslında sihirli bir anahtar olduğu ve iyi kullanıldığında her kapıyı açabileceğini ekleyen Prof. Dr. Erol Özmen, bu konuda daha dikkatli olmak için günlük hayatımızdan birçok örnekler vererek konuyu pekiştirdi.

Konferans başında bir konuşma yapan Aktiffelsefe Manisa Şube Başkanı Emel Tokuyan, Konferans başında bir konuşma yapan Aktiffelsefe Manisa Şube Başkanı Emel Tokuyan,"İnsan kendini tanıdıkça ve anladıkça daha etkin ve mutlu bir yaşam sürdürme olanağına sahip olur. Bilgi uygulandıkça bilgeliğe dönüşür. Bu uzun bir yoldur ancak bilgelik-hikmet aşkı insana pratik anahtarlar verebilir. Bu nedenle tüm katılımcılarımızı doğu ve batı filozoflarının eserlerini günlük hayattan pratik örneklerle incelediğimiz felsefe dizi seminerlerine ve sonraki etkinliklerimize davet etmek istiyorum. Değerli katkıları nedeniyle Manisa Belediyesine ve Prof.Dr Erol Özmen'e teşekkürler" dedi.

Konferans sonunda Dernek Başkanı Emel Tokuyan konuşmacı Prof. Dr. Erol Özmen'e hediye ve çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Ayrıca Manisa Belediyesi'ne verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Etkinlik Prof. Dr. Erol Özmen'in öğrenci grupları ve Aktiffelsefe üyeleriyle fotoğraflar çektirmesi ile son buldu.

TANITIM

Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Yeni Yüksektepe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı' Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement