12. Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

12. Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

12. Kalkınma Kurulu toplantısı ve kurul seçimi 25 Aralık'ta Vali Erdoğan BEKTAŞ'ın ev sahipliğinde 3 Mart Konferans salonunda gerçekleştirildi.

28.12.2013 14:52

Toplantı programına Vali Erdoğan BEKTAŞ, Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim SAYAN, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyid AYDIN, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İŞERİ, Kuzka Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Uzmanı Emine Merve TOPÇUOĞLU, Kuzka Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Mustafa GÜL, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Başkanı Av. Hilmi ERGÜN, Kamu kurum ve kuruluş amirleri ve üyeler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Vali Erdoğan BEKTAŞ yaptığı konuşmasında; "KUZKA, 3 ili ekonomik olarak birbirine bağlamış durumda, artık bu saatten sonra gelecek projeksiyonlarımızı üç il beraber bütün imkan ve potansiyellerimizi birlikte değerlendirerek yapmak durumundayız. Artılarımız ve eksilerimiz zaten birbirine çok benziyor, birbirine ortak avantajlarımızı beraber değerlendireceğiz, dezavantajlarımızında hakkından altından kalkmaya çalışacağız, hakkından gelmeye çalışacağız,

KUZKA bugünlerde 3. Proje çağrısına çıkıyor, birinci proje çağrısı doğrusu gerçekten çok başarılı bir çağrıydı, projeler neredeyse tamamına yakını bitirildi ve bölgece ciddi katkı sağladı tam olarakta ajansın ne anlama geldiğini, ajansdan ne beklenmesi gerektiği konusunda, girişicilerimize, işletmelerimize bir fikir, bir imaj vermiş oldu,

İkinci proje çağrımızda biraz daha zorlandık, çünkü birinci proje çağrısına müracat edenler veya oradan projesi geçenlerin ikinci proje çağrısına müracat etme hakları yoktu

Bugün 3. Proje Çağrısınındayız sabah biz Kastamonu'da bir tanıtım toplantımızı yaptık sanayicilerimizle, işletmecilerimizle bir araya geldik, tabiki ilk proje çağrısına müracat edenlerinde müracat etme hakkı var, dolayısı ile imkan biraz daha yüksek, 21 Milyon TL'lik bir kaynak söz konusu, bölgemizin nüfusu en düşük yerlerden biri olduğu, ajans ve benzeri desteklere en çok ihtiyacı olan bölgelerden biri olduğunu biliyoruz. Girişimcilerimizi güçlendirmek ekonomimizi derinleştirmek, üç ili yan yana getirmeyi başarmak zorundayız. Çankırı'nın imkanı Kastamonu, Kastamonu'nun imkanı Sinop'un zaafı, mantığı ile Limanlarımızı, Karayollarımızı, ulaşım imkanlarımızı, tarım, coğrafya iklimimizi bütün imkanlarımızı ortak bir mantıkla masaya yatırıp değerlendirmek durumdayız. Biz bunu Kuzka 'da bir ölçüde yapmaya çalışıyoruz. Başardığımızda hem Kuzka'ya hem bölgemize çok daha katkı vereceğini düşünüyorum. Kalkınma Kurulu toplantılarında da bu fikirlerin filizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 3 ilin beyni tek beyin haline dönüşecek ve somut Kuzka yönetimine yön verecek proje fikirleri çıkacak ki kurul görevini yapmış olsun. Bu anlayışla ben bu toplantının başarılı geçmesini diliyorum katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Programda; Kalkınma Kurulunun sorumlulukları ve Bakanlar Kurulunun kararları, Kurumsal Stratejik plana dair görüşlerin alınması, Kurul üyeleri ve katılımcıların önerileri ve taleplerin alınması gibi konulara yer verildi.

Değerlendirmelerin ardından Kurul seçimi gerçekleştirildi. Seçimin sonunda Kuzka Kalkınma Kurulu Başkanlığına Sedat İŞERİ, Kuzka Kalkınma Kurulu Başkan Vekilliğine de Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal KARATATAR seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 12. Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement