15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler yemekte bir araya geldi.

14.07.2017 19:11

Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler yemekte bir araya geldi.

Düzenlenen yemekte konuşan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türk tarihinin gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehit ve gazilerin cesaretleri neticesinde kazanılmış zaferlerle dolu olduğunu belirtti.

"Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu üstün fedakarlıkları sayesinde, üzerinde yaşadığımız topraklar vatan hüviyetini kazanmıştır." diyen Vali Coşkun, şunları kaydetti:

"Geçmişte olduğu gibi bugün de bazı iç ve dış mihrakların, hain planlarla, türlü entrika ve oyunlarla, ülkemize ve milli bütünlüğümüze yönelik saldırıları devam etmektedir. Bunun son örneğinin bir ihanet kalkışması şeklinde sergilendiği 15 Temmuz 2016 tarihi, milletimizin iradesine, demokrasi ve bağımsızlığına sahip çıkmak için göğsünü siper edip, şanlı tarihine emsalsiz bir destan daha eklendiği bir tarihtir. Bu darbe girişiminin boşa çıkarılmasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bir daha evine dönmemek üzere evinden çıkarken abdestini alıp çocukları ile helalleşen iman dolu göğsü ile gövdesini siper edip, yurduna alçaklar uğramasın diye şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize ve terörle mücadele ederken canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun ise, 15 Temmuz gecesi kahraman Türk milletinin büyük bir destan yazdığını söyledi.

Coşkun, "Şehitlerimizin kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Bizler şehitlerimizin aileleri için ne yaparsak yapalım az gelir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şifalar diliyorum" diye konuştu.

Yemek programının ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi gerçekleştirildi.

15 Temmuz'da şehit olan 249 şehidin adına 249 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim törenine Vali Coşkun'un yanı sıra 15 Temmuz günü Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Mehmet Karacatilki'nin annesi ve babası da katıldı.

Anne Nuriye ve baba Hamza Karacatilki, şehit oğulları adına hazırlanan fidanı toprağa dikerek can suyunu verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement