15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

NAİROBİ/ADDİS Kenya'nın başkenti Nairobi'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar anısına fidan dikildi.

15.07.2017 17:18

NAİROBİ/ADDİS Kenya'nın başkenti Nairobi'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar anısına fidan dikildi.

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliğince Nairobi'deki Karura ormanında anma töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz gecesi toplantı vesilesiyle Türkiye'den gelen heyetle beraber olduklarını, ilk haberleri Türkiye'deki yakınlarının gönderdikleri mesajlardan öğrendiklerini belirtti.

Eke," Hain darbe girişiminin yaşandığı gece Kenya Dışişleri Bakanı beni arayarak durum hakkında bilgi aldı ve Sayın Bakanımızı arayacağını söyledi. Kısa bir süre sonra sabahın ilk saatlerinde Kenya Cumhurbaşkanı Sayın Uhuru Kenyatta darbe girişimini kınayan bir açıklama yaptı" dedi.

"Türkiye'de yaşanan darbe girişiminde Kenya'nın sergilediği tutumu önemsiyoruz." diyen Eke, Kenya'nın olayı duyduğu ilk anda verdiği tepkinin, durumu anlamaya çalışmasının ve Türkiye ile dayanışma hislerini ifade etmesinin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti.

Türk sporcular da şehitler için fidan dikti

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Kenya'da düzenlenen atletizm şampiyonasına katılan Türk sporcular da programa katılarak fidan dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü Atletizm Federasyonu Sorumlusu Ali Metin de darbe girişiminin Türk halkının büyük gayretleriyle atlatıldığını söyledi. Törene katılanlara, darbe girişimiyle ilgili bilgiler içeren kitapçıklar dağıtıldı.

15 Temmuz gazisi yaşadıklarını anlattı

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği konutundaki etkinliğe ise Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı devlet temsilcileri de katıldı. Etkinlikte, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflardan oluşan sergi de açıldı.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir güç ve sebat sınavı olduğunu kaydederek, bu sınavı geçtikleri için gurur duyduklarını belirtti.

Ulusoy, FETÖ mensuplarının kendilerini altın nesil olarak gördüğünü ve çıkarları için hiçbir hukuki, ahlaki ve dini kriteri tanımadığını vurgulayarak, "15 Temmuz öncesinde ağır darbeler alan örgütün tek şansı bu devleti ele geçirme çabasıydı." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazisi Metin Çolak da o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşadıklarını anlattı. Çolak, "O gece çok uzun bir geceydi. Üzerimize tank ile top atışı yaptılar. Bir polis kardeşimiz isabet eden top mermisiyle paramparça oldu." bilgisini paylaştı.

Köprüde o gece onlarca kişinin şehit olduğunu ifade eden Çolak, "Düşmanla savaşırken bile bir hukuk vardır. Masum sivillere ateş açarak savaşta bile yapılamayacak bir şey yaptılar. Bu terör mensupları önce ailelerinden ve çevrelerinden sonra millet ve devletlerinden sonra da insanlıklarından koparıldılar." diye konuştu.

Etkinlikte, şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement